Ohjeen sisältö

Kuvaus

Liittymän avulla voidaan siirtää Severassa luodut myyntilaskut laskutus- ja tilauskäsittelyaineistona tai myyntireskontra-aineistona Tikoniin. Laskuaineistojen muodostaminen toimii siten, että Severaan määritetään laskun tila, joista laskut halutaan laskuaineistoon. Severasta tallennetaan tiedosto omalle koneelle, joka pitää sisällään laskuaineiston ja tämä tiedosto ladataan Tikoniin.

Asiakas- ja tuoterekisteri sekä myyntireskontra siirtyvät lskun mukana Severasta Tikoniin.

Takaisin ylös

Huomio ennen aloittamista

• Asiakkaan tulee tehdä sopimus palvelun aloittamiseksi Finagon kanssa.
  • Tikon-liittymän aktivointi Severaan pääkäyttäjän oikeuksilla voidaan tehdä rattaan kuvakkeen takaa: Tilaus > Integraatiot > Tikon.
  • Myyntilaskut siirtyvät myyntitilauksina Tikoniin.

Rajapinta ei tue moniyritystä.

Takaisin ylös

Käyttöönotto

1. Muokkaa/lisää Severaan Tikonissa käyttämäsi myyntitilit

• Siirry Rattaan kuvake > Asetukset > Organisaatio > Tilikartta
  • Anna myyntitilin nimi ja -numero. Myyntitilin numeron tulee vastata Tikoniin määriteltyä myyntitilin numeroa.
  • Määrittele kaikki Tikonissa käytössä olevat myyntitilit.
  • Voit valita oletus myyntitilin työtunneille, matkakuluilla ja tuotteille valitsemalla Käytä oletuksena.

2. Muokkaa/Lisää Severaan Tikonissa käyttämäsi kustannuspaikat

• Siirry Rattaan kuvake > Asetukset > Kustannuspaikat
  • Anna kustannuspaikan nimi ja -numero. Kustannuspaikan numeron tulee vastata Tikoniin määriteltyä kustannuspaikan numeroa.
  • Määrittele kaikki Tikonissa käytössä olevat kustannuspaikat.
  • Määritä oletus kustannuspaikka valitsemalla Käytä oletuksena.

3. Muokkaa/Lisää Severaan Tikonissa käyttämäsi tuotteet

• Lisää Tikonin tuoterekisrekisteriin tuote koodilla SELITE, jotta Severa laskulla olevat vapaat teksikentät siirtyvät Severan laskulta Tikonin laskulle.
  • Lisää Severaan Tikonissa käyttämäsi tuotteet. Halutessasi voit käyttää oletuskoodia kaikilla tuotteilla, jätä muut tuotteet määrittelemättä ja siirry seuraavaan kohtaan. Tällöin tuotteet siirtyvät Tikoniin oletuskoodilla.
  • Lisätäksesi tuotteita Severaan siirry Rattaan kuvake > Asetukset > Työaika-, matkakulu- & tuoterekisterit > Tuotteet
  • Anna tuotteelle nimi, koodi ja muut tiedot, sekä valitse käytettävä myyntitili. Koodin tulee vastata Tikonissa olevan tuotteen koodia.
  • Määrittele kaikki Tikonissa käytössä olevat tuotteet.

4. Muokkaa/Lisää Severassa käyttämäsi työlajit ja työlajikoodit Tikoniin tuotteeksi. Halutessasi voit käyttää oletuskoodia kaikilla tuotteilla, jätä muut tuotteet määrittelemättä ja siirry seuraavaan kohtaan. Tällöin tuotteet siirtyvät Tikoniin oletuskoodilla.

• Siirry Rattaan kuvake > Asetukset > Työaika-, matkakulu- & tuoterekisterit > Työlajit
  • Lisää kaikki Severassa käytössä olevat työlajit ja koodit Tikoniin tuotteeksi.

5. Muokkaa/Lisää Severassa käyttämäsi matkakulut ja matkakulukoodit Tikoniin tuotteeksi. Halutessasi voit käyttää oletuskoodia kaikilla tuotteilla, jätä muut tuotteet määrittelemättä ja siirry seuraavaan kohtaan. Tällöin tuotteet siirtyvät Tikoniin oletuskoodilla.

• Siirry Rattaan kuvake > Asetukset > Työaika-, matkakulu- & tuoterekisterit > Matkakulutyypit
  • Lisää kaikki Severassa käytössä olevat matkakulut ja koodit Tikoniin tuotteeksi.

6. Määritä oletusmyyntitilit tuotteille, työlajeilla ja matkakuluille. Oletuksena käytössä on oletusmyyntitili.

7. Luo Severaan laskun tilat, josta laskutus- ja tilauskäsittelyaineisto ja myyntireskontra-aineisto ladataan. Siirry Rattaan kuvake > Asetukset > Laskutus > Laskun tilat.

8. Siirry Rattaan kuvake > Työkalut > Tiedonsiirto > Tikon ja valitse asetukset-välilehti

• Anna Tikon-yritysnumero (nelinumeroinen numero)
  • Anna Reskontran saatavatili (maks. viisi numero)
  • Anna Tilauksen tilakoodi (0 = Uusi tilaus tai 40 = Laskutusvalmis toimitus)
  • Anna oletuskoodi tuotteelle (oletuskoodia käytetään mikäli tuote ei saa oletuskoodia Severan tuoterekisteristä)
  • Valitse Ladattavien laskujen tila pudotusvalikkoon Odottaa lähetystä Tikon laskun tila
  • Valitse Tila, johon laskut siirretään pudotusvalikkoon Siirretty Tikoniin tai Lähetetty laskun tila
  • Tallenna asetukset

Takaisin ylös

Laskuaineiston luominen

1. Luo lasku Severaan.

2. Siirrä lasku Odottaa lähetystä Tikon tilaan.

3. Siirry Rattaan kuvake > Työkalut > Tiedonsiirto > Tikon ja valitse Lataa laskutus- ja tilaustenkäsittelyaineisto tai valitse Lataa myyntireskontra-aineisto.

4. Tallenna ASC-tiedosto tietokoneellesi.

5. Lataa laskuaineisto Tikoniin.

6. Valitse Muuta tilaa, laskun tila muuttuu Siirretty Tikoniin/Lähetetty laskun tilaan.

Takaisin ylös

Tyypillisiä virhetilanteita

• 1. No invoices found: Tarkista, että lasku on tilassa Odottaa siirtoa Tikoniin. Mikäli lasku on siirretty luonnin jälkeen suoraan tilaan Siirretty Tikoniin/Lähetetty, ei integraatio osaa hakea laskua siirrettäväksi.