Tunnisteiden käyttö

Oletuksena Severassa ei ole rajoituksia tunnisteiden käytölle. Voit käyttää samaa tunnistetta tuotteille, työlajeille ja matkakuluille. Voit esimerkiksi käyttää yhtä tunnistetta kaikille tuotteille, yhtä tunnistetta matkakuluille ja niin edelleen.

Tällä asetuksella voit estää saman tunnisteen käyttämisen, jolloin jokaisen tunnisteen tulee olla yksilöllinen kaikille rekistereille. Asetus on hyödyllinen varsinkin silloin, kun Severa on integroitu taloushallinnon järjestelmään.

Maksuerien kohdistaminen

Severassa maksuerät kohdistetaan eri tavalla riippuen mistä maksuerä lisätään. Maksuerät voidaan lisätä Tunnit & kulut -näkymästä sekä projektin Taloustiedot-osiosta. Kun maksuerä lisätään Tunnit & kulut kautta, oletuksena se kohdistetaan valittuun projektiin ja vaiheeseen sekä käyttäjään, joka tekee lisäyksen. Kun maksuerä lisätään suoraan projektilla, tällöin se kohdistetaan ainoastaan projektiin.

Tällä asetuksella voit sallia kohdistuksen myös käyttäjään ja vaiheeseen, kun maksuerän lisäys tehdään projektin kautta. Kun maksuerää lisätään projektin kautta, näet kaksi uutta valittavaa kenttää Henkilö ja Vaihe kyseiselle maksuerälle.