A

Antti Byckling

Nyt viedään Severa 2020-luvulle!

01-06-2016 10:59 am tekijä Antti Byckling

"Nyt viedään Severa 2020-luvulle!" totesi Severan tuotekehityksen vetäjä Teemu Heimala Asiakaspäivillä toukokuussa 2016. Visma Severan käyttöliittymä uudistettiin edellisen kerran 2009, kun teimme aiemman Severa PSA:n pohjalta kokonaan uuden Visma Severan. Nyt tulossa on yhtä mittava muutos, mutta se ei vaadi asiakkailtamme toimenpiteitä.

Tiedon analysointi ja strategiatyö on aloitettu jo 2014, jotta lopputulos olisi varmasti asiakkaitamme hyvin palveleva. Asiakastyytyväisyyskyselyissä 40% tyytymättömistä asiakkaista on ilmoittaunut tyytymättömyyden syyksi heikon käytettävyyden. Toisaalta 60% suosittelevista asiakkaista on ilmoittanut suosittelun syyksi helppokäyttöisyyden. Jotta asiakkaiden käyttötavat ja Severan pullonkaulat olisivat mahdollisimman hyvin tiedossa, tuotekehityksemme on tavannut viimeisen vuoden aikana kymmeniä asiakkaitamme haastatellen ja myös haastaen.

Lopputuloksena tärkeimmät tavoitteemme uudistukselle ovat:

1. Helppokäyttöisyys ja automaatio

     - Vähemmän klikkauksia

     - Syötä sama tieto vain kerran

2. Näkemystä päätöksentekoon

     - Tieto helposti näkyvillä: Onko avainluvut punaisella vai vihreällä, näyttääkö nuoli ylös vai alaspäin

     - Poraudu kiinnostaviin lukuihin

3. Lisäarvoa kaikille käyttäjille

     - Kattavat ja automatisoidut työkalut asiantuntijasta toimitusjohtajaan

     - Entistä selkeämpi kokonaiskuva myynnistä, projekteista ja laskutuksesta

Mikä muuttuu?

Käyttöliittymä saa kokonaan uuden visuaalisen ilmeen. Ylhäällä ollut valikkorakenne poistuu käytöstä ja vakioleveyksinen näkymä laajentuu koko ruudulle skaalautuvaksi. Visuaalisuutta lisätään tuomalla helposti ymmärrettäviä avainmittareita esimerkiksi asiakas-, myynti- ja projektinäkymiin.

Tietojen muokkaaminen ja lisääminen muuttuu huomattavasti helpommaksi, kun muokattavia kohteita voi klikata ja päivittää niin sanotusti lennosta. Erillisiä muokkaa tai tallenna -valintoja ei tarvita.

Suurimmat käyttöerot tulevat koskemaan tämänhetkisiä pullonkauloja, jotka haluamme ratkaista:

  1. Myynnistä projektiksi. Jatkossa voit perustaa myyntikeissit nopeasti ilman, että ne ovat töitä tai projekteja. Myyntikeissien siirtäminen vaiheesta toiseen tapahtuu kanban-näkymässä hiirellä vetämällä.
  2. Resursoinnin automatiikka. Automatisoidun resursoinnin pohjatiedoksi riittää projektille annettu työryhmä, työmääräarvio ja aikataulu. Näin ollen karkean resursoinnin syöttäminen erilliseen resursointinäkymään jää tarpeettomaksi, mutta pyrimme tukemaan myös tehtävien tarkempaa palastelua tehokkaasti.
  3. Taloudellisen tiedon ennustaminen. Talousennuste voidaan tehdä suoraan esimerkiksi projektin maksuerien perusteella ilman, että syötetään erillinen laskutus- tai liikevaihtoennuste.

Tulemme myös eriyttämään kalenterimerkinnän ja taskit toisistaan, jotta taskit voidaan suorittaa ilman, että kalenterimerkinnät merkitään valmiiksi.

Näin työntekijä saa entistä paremman näkymän tehtäviin, jotka pitäisi suorittaa. Tämän lisäksi tehtävät, resursointi ja kalenteri tulevat olemaan paremmin linkattuina keskenään. Lisäksi projektiryhmä voi käydä keskustelua helposti Collaboration -näkymässä, jakaa tiedostoja keskenään ja tarvittaessa ottaa myös asiakkaan mukaan kommentointiin.

Tarjoamme myös kokonaan uudet yhteenvedot Asiakkuuksiin, Myynteihin, Projekteihin ja Laskutukseen. Näin työpöydät auttavat entistä paremmin keskittymään omiin päivittäisiin ja viikoittaisiin asioihin, jotka vaativat toimenpiteitä.  Muokkaamme myös palvelun hinnoittelua ja paketoimme lisäosia helpommiksi hallita.

Mikä ei muutu?

Tietokanta, jota uusi käyttöliittymä hyödyntää, on sama, jota asiakkamme tällä hetkellä käyttävät. Tämä tarkoittaa sitä, että tiedot säilyvät ennallaan vaihdettaessa uuteen käyttöliittymään. Tiedonsiirtoa tai migraatioprojektia ei siis tarvita. Uusi käyttöliittymä käyttää myös samaa Severa API -rajapintaa, joten muutoksia myöskään rajapintojen osalta ei ole tarpeen tehdä.

Milloin Uudistuksen saa käyttöön?

Uudistuksen saa käyttöön tämän hetkisen arvion mukaan joulukuussa 2016. Päivitämme aikataulua aina tarvittaessa.

Mitä jatkossa?

Jotta pysyt jatkuvasti tietoisena uudistuksen etenemisestä, suosittelemme että luot itsellesi käyttäjätunnukset Communityyn ja näin voit tilata itsellesi sähköpostiin tiedotteen, kun julkaisemme jotakin uutta. >> Katso ohjeet​. Elo-syyskuulla avaamme Communityyn alueen, jossa voit ilmoittautua vapaaehtoiseksi Beta-testaajaksi. Pysy kuulolla!

Severaa kehitetään jatkossakin voimakkaasti helppokäytöisyyden ja automaation teemojen mukaisesti. Integraatiot ja niiden plug&play-tyyppiset käyttönotot kumppaneidemme tarjoamiin ratkaisuihin ovat myös merkittävässä roolissa. Seuraa kehitystämme täällä Communityssä ja ota kantaa. Tehdään yhdessä Severasta maailman paras toiminnanohjaustyökalu asiantuntijayrityksille!


A

Anonymous

30-06-2016 12:41 pm tekijä Anonymous

Tässä on Antille haastetta, kun aikataulu on ilmoitettu. Pidä kiinni siitä, ettei tästä myöhästytä, on tärkeätä tulevaisuuden kannalta, että toimitusaika pitää. Moni kehityshanke, pienempikin on viivästynyt. Me käyttäjät emme voi ymmärtää, miksi joku viivästyy, vaikka sen detline on selvästi ilmoitettu. Useilla muilla toimialoilla viivästyminen olisi katastrofin alku. Käyttäjänä toivoisin, että muutokset olisi valmiina jo marraskuun lopussa ja uusi uljas Severa käytössä heti joulukuun alussa. Uskon, että meistä lähes jokainen haluaa näin tapahtuvan. Antti esitteli uuden Severan ansiokkaasti asiakaspäivillä Helsingissä. 

T

Teemu Heimala

30-06-2016 4:20 pm tekijä Teemu Heimala

Hei Jukka,

Kiitokset kommentista! On mukava nähdä, että halu saada uusittu Severa mahdollisimman pian käyttöön on suuri - tämä kertoo meille, että olemme ratkomassa oikeita asioita.

Pyrimme kunnianhimoisessa projektissamme läpinäkyvyyteen, minkä takia sisäiseksi tavoitteeksikin otettu joulukuu on julkilausuttu. Näin isossa muutoksessa kaikkea ei kuitenkaan voi etukäteen ennakoida, joten lupaamme tarkan toimitusajan sijaan keskittyä ennen kaikkea palvelun laatuun, käytettävyyteen ja uusien työkalujen tehokkuuteen.

T

Teemu Heimala

03-11-2016 3:01 pm tekijä Teemu Heimala

Laitetaanpa tänne ketjuun ilmotusluonteisesti: uuden käyttöliittymän julkaisu on siirretty roadmapilla Q1/2017 loppuun. Tämä päätös on tehty ennen kaikkea laadun ja käyttöliittymän yhtenäisyyden varmistamiseksi. Aika moni uusista työkaluista on vielä vasaran alla.

Lainataan kulunutta fraasia "hyvää kannattaa odottaa" Smiley Happy

A

Anonymous

20-12-2016 11:28 am tekijä Anonymous

Harmi, että aikataulu siirtyi. Joudumme myynnin osalta siirtymään Pipedriven käyttäjiksi.

A

Anonymous

10-01-2017 12:47 pm tekijä Anonymous

Tässä kävi taas tällai "ohrasesti", vaikka kuinka vakuutetaan, asiat eivät pysy aikataulussa. Mitään suurempia sangtioita, ei ole näillä projekteilla. Aikataulu ja tehtävät kuulosti heti aluksi utopisilta, tunne vahvistui syksyllä, kun asiaa ei enää hehkutettu. Projektipäällikkö jäi näppejä nuolemaan isompien edessä, kun kädet ja aivot eivät enää riittäneet aikataulussa pysymiseen. Aina löytyy selityksiä, ne on niitä seli seli asioita, jotka eivät ole uskottavia. Tuleeko saammeko muutoksen edes tässä uusitussa aikataulussa?  Nämä projektit ovat tahtoneet viivästyä, pahimmillaan vuosien päähän. Sorry Teemu! :smileycry:

T

Teemu Heimala

12-01-2017 8:02 pm tekijä Teemu Heimala

Ok, harmi kuulla Sara.

Muille myynnistä kiinnostuneille: uudistunut myyntikeissien ja myynnin tehtävien hallinta on pilottiasiakkaille käytettävissä arvion mukaan noin helmikuun alussa.

T

Teemu Heimala

12-01-2017 8:15 pm tekijä Teemu Heimala

Moi Jukka,

Edelleen, iso tuotekehitysprojekti kun on kyseessä, saatamme sen mieluummin laadukkaasti kuin nopeasti loppuun. Olemme pyrkineet alusta asti olemaan avoimia sen suhteen, mikä kulloinkin on tavoite ja tilanne, ja samoin myös jatkossa. Samaan hengenvetoon on toki mainittava, että olen itsekin pettynyt julkaisun myöhästymisen takia, ja tästä omasta puolestani pahoittelut asiakkaille.

Turhia selityksiä en tule jakamaan, enkä myöskään lupauksia tai vakuutuksia tarkasta aikataulusta ison epävarmuustekijämäärän takia. Samoin on mielestäni toimittu myös tässä viestiketjussa aiemmin.

Tervetuloa sinulle ja muillekin katsomaan, mikä on tilanne webinaarissa 26.1. Toivottavasti muutama mielenkiintoinen asia ehtii saamaan päivänvalon tuolloin - mm. laskutus ja uusittu tehtävien hallinta.

Logga in eller Registrera digför att publicera en kommentar