M

Markus Järvi

Visma Severa järjestelmiin merkattavat sairaspoissaolot

16-12-2021 1:36 pm posted by Markus Järvi

Hei,

 

Yrityksessämme on käytössä teidän Severa-palvelu, johon työntekijämme käyvät merkkaamassa projektikohtaisia tuntimerkintöjä sekä lomia ja poissaoloja. Tuli tuossa muutama tapaus vastaan, jonka perusteella voisi harrastaa pienimuotoista tuotekehitystä asian suhteen.

 

Tämänhetkinen käytäntö siis on, että jos olet sairaslomalla niin se merkataan järjestelmään käytännössä koko päivän poissaolona. Jos kuitenkin syystä tai toisesta teet poissaolon aikana työtunteja niin meillä käytäntönä on merkata päivän yhteistuntimääräksi vaadittava määrä tunteja eli vähentää samassa suhteessa sairaspoissaolosta tunteja, kuin mitä projektille merkataan. Tällä hetkellä sairaspoissaolo tuo jokaiselle päivälle 7:30h tunnit ja jos kyseessä on pidempi sairasloma (esimerkiksi jalka paketissa) joka on merkattu, vaikka kahden viikon ajaksi ja teet silti tunnin kaksi jotain työtä (osallistut muutamaan asiakaspalaveriin) niin joudut jokaisen päivän kohdalla käydä manuaalisesti muuttamassa, että tunnit täsmäävät ja se pitkälle merkattu sairasloma käytännössä häviää tulevalta ajalta. Toivottavasti ajatus tämän hetken käytännöistä tulee tästä selville.

 

Ehdotan siis seuraavanlaista parannusta:

Pystyykö poissaololaskurin muuttamaan niin, että se vain täydentäisi päivästä ne ns. puuttuvat tunnit jos siellä on muita merkintöjä sen sijaan, että tuo aina sen 7:30h lisää tuolle ajalle? Jos vaikka päivän kävisi aukaisemassa ja siellä oli nappi ”täydennä/päivitä sairaspoissaolon tunnit” tai vastaavaa?

Login or Signup to post a comment