Siirry pääsisältöön

Asiakkaan poistaminen ja inaktivointi

Severassa voit joko poistaa tai inaktivoida asiakkaan. Tässä ohjeessa on kuvattu tarkemmin molempia toimintoja, sekä miten toimenpiteet vaikuttavat järjestelmässä oleviin tietoihin.

 

Asiakkaan inaktivointi

 

Asiakkaan inaktivointi tarkoittaa asiakkuuden päättämistä eli asiakaskortin sulkemista. Inaktivoi asiakas asiakaskortin oikeasta yläkulmasta kolmen pisteen toimintovalikosta:

 

  1. Napsauta Inaktivoi asiakas

  2. Mikäli asiakkaalla on avoimia projekteja, ne suljetaan asiakkaan inaktivoinnin yhteydessä

  3. Vahvista inaktivointi napsauttamalla Poista käytöstä

 

Asiakkaan inaktivointi ei kadota asiakkaan tietoja järjestelmästä. Inaktivoidut asiakkaat voidaan raportoida raportoinnin kautta, valitsemalla oikeat suodattimet raportille. Voit palauttaa inaktivoidun asiakkaan takaisin aktiiviseksi asiakaskortin kolmen pisteen toimintovalikon takaa napsauttamalla Aktivoi asiakas.

 

Asiakkaan poistaminen

 

Asiakkaan poistaminen tarkoittaa asiakaskortin poistamista järjestelmästä. Asiakkaan poistaminen ei ole mahdollista, mikäli asiakkaalle ja sen alla oleville projekteille tai myyntitöille on luotu laskuja tai tarjouksia. Näissä tapauksissa suositellaan asiakaskortin inaktivoimista.

 

Poista asiakas asiakaskortin oikeasta yläkulmasta kolmen pisteen toimintovalikosta:

 

  1. Napsauta Poista asiakas

  2. Vahvista poistaminen napsauttamalla Poista

 

Asiakkaan poistaminen poistaa asiakaskortin järjestelmästä. Poistotoimintoa ei voi peruuttaa, eikä poistettuja asiakkaita tai niihin liittyviä tietoja voi palauttaa tai raportoida poistamisen jälkeen.

 

Avainsanat: beta, asiakas, inaktivointi, poistaminen, asiakkaan inaktivointi, asiakkaan poistaminen, asiakkuuden hallinta, asiakaskortti, asiakashallinta, CRM

Vastasiko tämä kysymykseesi?