Siirry pääsisältöön

Projektin poistaminen ja päättäminen

Severassa voit joko poistaa tai päättää projektin. Tässä ohjeessa on kuvattu tarkemmin molempia toimintoja, sekä miten toimenpiteet vaikuttavat järjestelmässä oleviin tietoihin.

 

Projektin päättäminen

 

Projektin päättäminen tarkoittaa projektin sulkemista. Päätä projekti projektikortin oikeasta yläkulmasta kolmen pisteen toimintovalikosta:

 

  1. Napsauta Päätä projekti

  2. Mikäli projektilla on hyväksymättömiä tunteja tai kuluja, valitse niille tehtävät toimenpiteet

  3. Määritä, miten projektin muut tiedot käsitellään sulkemisen yhteydessä

    • Resurssiallokaatiot: Valitse, poistetaanko kaikki allokaatiot vai jätetäänkö ne ennalleen

    • Tulevat rooliallokaatiot: Valitse, poistetaanko kaikki rooliallokaatiot vai jätetäänkö ne ennalleen

    • Laskuttamattomat tunnit, kulut ja maksuerät: Valitse Laskuta nyt, Laskuta myöhemmin tai Aseta ei-laskutettavaksi

    • Tulevat toistuvat myyntilaskut: Valitse, jatketaanko laskutusta

    • Tulevat talousennusteet: Valitse, poistetaanko talousennusteet vai jätetäänkö ne ennalleen

    • Tulevat aktiviteetit: Valitse, poistetaanko vai jätetäänkö ne ennalleen

 

Projektin päättäminen ei kadota projektin tietoja järjestelmästä. Suljetulle ja päätetylle projektille ei voi kirjata uusia kirjauksia, kuten tunteja tai kuluja. Päätetyt projektit voidaan raportoida raportoinnin kautta, valitsemalla oikeat suodattimet raportille. Voit avata suljetun projektin uudelleen projektikortin oikeasta yläkulmasta kolmen pisteen toimintovalikosta napsauttamalla Avaa projekti.

 

Projektin poistaminen

 

Projektin poistaminen tarkoittaa projektikortin poistamista järjestelmästä. Voit poistaa projektin vain, jos siihen ei liity mitään tietoja (kuten tunteja, kuluja, aktiviteetteja tai laskuja). Mikäli poistaminen ei ole mahdollista, voit Päättää projektin. Poista projekti projektikortin oikeasta yläkulmasta kolmen pisteen toimintovalikosta:

 

  1. Napsauta Poista projekti

  2. Vahvista poistaminen napsauttamalla Poista

 

Projektin poistaminen poistaa projektikortin järjestelmästä. Poistotoimintoa ei voi peruuttaa, eikä poistettuja projekteja tai niihin liittyviä tietoja voi palauttaa tai raportoida poistamisen jälkeen.

 

Avainsanat: beta, projektit, asiakasprojekti, sisäinen projekti, sulkeminen, poistaminen, päättäminen, projektin poistaminen, projektin sulkeminen, projektin päättäminen

Vastasiko tämä kysymykseesi?