Siirry pääsisältöön

Käyttäjän poistaminen

Severassa käyttäjiä ei voi poistaa järjestelmästä kokonaan, vaan heidät inaktivoidaan. Inaktivointi ei kadota tai poista käyttäjän tietoja järjestelmästä:

 

  • Käyttäjän tiedot kuten tuntikirjaukset ja tehdyt laskut säilyvät järjestelmässä

  • Käyttäjä ei voi inaktivoinnin jälkeen enää kirjautua Severaan

  • Käyttäjällä käytössä ollut käyttäjälisenssi voidaan vapauttaa inaktivoinnin yhteydessä käyttöön esimerkiksi uudelle työntekijälle

 

Käyttäjän inaktivointi

 

  1. Siirry kohtaan Asetukset > Käyttäjien hallinta

  2. Etsi haluamasi käyttäjä ja klikkaa riviä avataksesi käyttäjätunnuksen tiedot

  3. Klikkaa Inaktivoi käyttäjä -painiketta

  4. Vahvista toiminto avautuvassa ikkunassa ja valitse käyttäjälisenssille tehtävä toimenpide:

    • Pidä tilauksessa: Lisenssi jää yrityksen käyttöön ja on annettavissa toiselle käyttäjälle

    • Poista tilauksesta: Lisenssi poistetaan kokonaan laskutettavasta tilauksesta

  5. Päätä käyttäjän työsopimus järjestelmässä

 

Severassa ei ole massatoimintoa käyttäjien inaktivointiin.

 

Huomioitavat vastuut inaktivoinnin yhteydessä

 

Inaktivoinnin aikana järjestelmä vaatii seuraavien vastuiden uudelleenmäärittämistä, mikäli ne koskevat kyseistä käyttäjää:

 

  • Esihenkilö: Jos käyttäjällä on alaisia, heille on valittava uusi esihenkilö

  • Organisaation ylin käyttäjä: Jos käyttäjä on organisaation ylin (ei määriteltyä esimiestä), on valittava uusi organisaation ylin henkilö

  • Palveluehtojen hyväksyjä: Jos käyttäjä on määritetty palveluehtojen hyväksyjäksi, on toiminnolle valittava uusi vastuuhenkilö

 

Inaktiivisten käyttäjien tietojen raportointi

 

Inaktiivisten käyttäjien tietoja voidaan seurata ja raportoida tarvittaessa Käyttäjät-raportilla. Tarkastele raporttia siirtymällä Raportit > Raportin luominen > Tunnit & kulut > Tunnit > Käyttäjät:

 

  • Määritä haluamasi tiedot oikean reunan Suodattimet- ja Arvot-kohdista

  • Valitse suodatin: Aktiivinen/Pois käytöstä > Pois käytöstä nähdäksesi inaktiiviset käyttäjät

 

Avainsanat: käyttäjien hallinta, käyttäjät, käyttäjän poistaminen, käyttäjän inaktivoiminen, käyttäjän inaktivointi, inaktivointi, poisto, poistunut työntekijä, työntekijän inaktivointi, työntekijän poistaminen, tietojen säilyvyys

Vastasiko tämä kysymykseesi?