I Severa kan du antingen ta bort eller inaktivera ett konto. Denna guide beskriver mer detaljerat båda funktionerna, samt hur åtgärderna påverkar informationen i systemet.
Inaktivera konto
Att inaktivera ett konto innebär att avsluta kundrelationen, det vill säga att stänga kundkortet. Inaktivera kund genom kundkortets övre högra hörn i trepunktsmenyn:
Klicka på Inaktiverakund
Om kontot har öppna projekt, stängs de i samband med inaktiveringen
Bekräfta inaktiveringen genom att klicka på Ta bortfrån användning
Att inaktivera ett konto raderar inte kontots information från systemet. Inaktiverade master för kunder kan rapporteras via rapporteringen genom att välja rätt filter för rapporten. Du kan återaktivera ett inaktiverat konto till aktivt via kundkortets trepunktsmeny genom att klicka på Aktiverakund.
Ta bort kund
Att ta bort en kund innebär att kundkortet tas bort från systemet. Det är inte möjligt att ta bort en kund om det har skapats fakturor eller offerter för kunden och dess underliggande projekt eller försäljningsarbeten. I dessa fall rekommenderas att inaktivera kundkortet.
Ta bort kund från kundkortets övre högra hörn i trepunktsmenyn:
Klicka på Ta bortkund
Bekräfta ta bort genom att klicka på Radera
Att ta bort en kund tar bort kundkortet från systemet. Funktionen kan inte ångras, och borttagna master för kunder eller relaterad information kan inte återställas eller rapporteras efter att de har tagits bort.
Nyckelord: beta, konto, inaktivering, ta bort, inaktivera konto, ta bort kund, kundrelationshantering, kundkort, kundhantering, CRM
Denna artikel har översatts med hjälp av ett AI-baserat översättningsverktyg. Innehållet eller formuleringen i dessa instruktioner kan avvika från dem i andra instruktioner eller i programvaran.
