Hoppa till huvudinnehåll

Ta bort en användare

I Severa kan en användare inte tas bort helt, utan de inaktiveras. Inaktivering raderar inte eller tar bort användarens information från systemet:

 

  • Användarens information såsom arbetstimmar och fakturor finns kvar i systemet

  • Användaren kan inte längre logga in i Severa efter inaktivering

  • Användarlicensen som användaren hade kan frigöras vid inaktivering för att användas av exempelvis en ny medarbetare

 

Inaktivering av användare

 

  1. Gå till Inställningar > Användarhantering

  2. Sök fram den användare du vill inaktivera och klicka på raden för att öppna användarprofilen

  3. Klicka på Inaktivera användare-knappen

  4. Bekräfta åtgärden i det fönster som öppnas och välj vad du vill göra med användarlicensen:

    • Behåll i prenumerationen: Licensen finns kvar för företaget och kan ges till en annan användare

    • Ta bort från prenumerationen: Licensen tas bort helt från den fakturerade prenumerationen

  5. Avsluta den anställdes arbetskontrakt i systemet

 

Det finns ingen massfunktion för inaktivering av användare i Severa.

 

Ansvar att beakta vid inaktivering

 

Under inaktiveringen kräver systemet att följande ansvar omdefinieras om de gäller den aktuella användaren:

 

  • Arbetsledare: Om användaren har underordnade måste du välja en ny arbetsledare för dessa användare

  • Organisationens högsta användare: Om användaren är organisationens högsta (ingen definierad arbetsledare), måste du välja en ny organisationens högsta

  • Godkännare av användningsvillkoren: Om användaren är utsedd som Godkännare av användningsvillkoren måste du välja en ny ansvarig för funktionen

 

Rapportering av inaktiva användares information

 

Inaktiva användares information kan följas och rapporteras vid behov med en Användare-rapport. Granska rapporten genom att gå till Rapporter > Rapportgenerator > Tid & Utlägg > Arbetstimmar > Användare:

 

  • Ställ in önskade data i sektionerna Filter och Värden till höger

  • Välj filtret: Aktiv/Inaktiv > Inaktiv för att se inaktiva användare

 

Nyckelord: användarhantering, användare, ta bort användare, inaktivera användare, inaktivering, borttagning, borttagen medarbetare, inaktivering av medarbetare, borttagning av medarbetare, informationsbevarande

Fick du svar på din fråga?