Gå til hovedinnhold

Slette eller lukke prosjektet

I Severa kan du enten slette eller avslutte et prosjekt. Denne veiledningen beskriver begge funksjonene mer detaljert, samt hvordan tiltakene påvirker informasjonen i systemet.

 

Avslutte prosjektet

 

Å avslutte et prosjekt betyr å lukke prosjektet. Avslutt prosjektet fra handlingsmenyen med tre prikker øverst til høyre på prosjektkortet:

 

  1. Klikk Lukkprosjektet

  2. Hvis prosjektet har uaksepterte timer eller kostnader, velg tiltak for dem

  3. Konfigurer hvordan annen prosjektinformasjon skal håndteres ved lukking

    • Ressurser: Velg om alle tildelinger skal slettes eller beholdes

    • Fremtidigerolltildelinger: Velg om alle rolltildelinger skal slettes eller beholdes

    • Ubetalte timer, kostnader og tillegg: Velg Fakturer nå, Fakturer senere eller Sett som ikke-fakturerbar

    • Fremtidige gjentakende salgsfakturaer: Velg om faktureringen skal fortsette

    • Fremtidige økonomiske prognoser: Velg om økonomiske prognoser skal slettes eller beholdes

    • Fremtidige aktiviteter: Velg om de skal slettes eller beholdes

 

Å avslutte et prosjekt vil ikke fjerne prosjektinformasjonen fra systemet. Det er ikke mulig å registrere nye oppføringer, som timer eller kostnader, på et lukket og avsluttet prosjekt. Avsluttede prosjekter kan rapporteres gjennom rapportering ved å velge de riktige filterene for rapporten. Du kan åpne et lukket prosjekt igjen fra handlingsmenyen med tre prikker øverst til høyre på prosjektkortet ved å klikke Openprosjekt.

 

Slette prosjektet

 

Å slette et prosjekt betyr å fjerne prosjektkortet fra systemet. Du kan bare slette et prosjekt hvis det ikke er knyttet til noen informasjon (som timer, kostnader, aktiviteter eller fakturaer). Hvis sletting ikke er mulig, kan du Lukkprosjektet. Slett prosjektet fra handlingsmenyen med tre prikker øverst til høyre på prosjektkortet:

 

  1. Klikk Slettprosjekt

  2. Bekreft sletting ved å klikke Slett

 

Å slette et prosjekt fjerner prosjektkortet fra systemet. Slettingsfunksjonen kan ikke angres, og slettede prosjekter eller tilknyttet informasjon kan ikke gjenopprettes eller rapporteres etter sletting.

 

Nøkkelord: beta, prosjektmaster, kundeprosjekt, interne prosjekter, lukking, sletting, avslutning, slette prosjekt, lukke prosjekt, avslutte prosjekt

Denne artikkelen er oversatt ved hjelp av et AI-basert oversettelsesverktøy. Innholdet eller ordlyden i disse instruksjonene kan avvike fra innholdet i andre instruksjoner eller i programvaren.

Svarte dette på spørsmålet?