I Severa kan du enten slette eller inaktivere en kunde. Denne veiledningen beskriver begge funksjonene mer detaljert, samt hvordan tiltakene påvirker informasjonen i systemet.
Inaktivere kunde
Inaktivering av en kunde betyr å avslutte kundeforholdet, altså å lukke kundekortet. Inaktivere kunder fra handlingsmenyen med tre prikker øverst til høyre på kundekortet:
Klikk Inaktiverekunder
Hvis kunden har åpne prosjekter, vil de bli lukket når kunden inaktiveres
Bekreft inaktiveringen ved å klikke Slettkunde
Inaktivering av en kunde fjerner ikke kundens informasjon fra systemet. Inaktiverte master for kunder kan rapporteres via rapportering ved å velge de riktige filter for rapporten. Du kan gjenopprette en inaktivert kunde til aktiv status fra handlingsmenyen med tre prikker på kundekortet ved å klikke Aktiverkunde.
Slett kunde
Å slette en kunde betyr å fjerne kundekortet fra systemet. Å slette en kunde er ikke mulig hvis det er opprettet fakturaer eller tilbud for kunden eller prosjektene eller salgsarbeidene under kunden. I slike tilfeller anbefales det å inaktivere kundekortet.
Slett kunden fra handlingsmenyen med tre prikker øverst til høyre på kundekortet:
Klikk Slettkunde
Bekreft sletting ved å klikke Slett
Å slette en kunde fjerner kundekortet fra systemet. Slettingsfunksjonen kan ikke angres, og slettede master for kunder eller tilknyttet informasjon kan ikke gjenopprettes eller rapporteres etter slettingen.
Nøkkelord: beta, kunde, inaktivering, sletting, inaktivere kunder, slett kunde, kundeadministrasjon, kundekort, kundeadministrasjon, CRM
Denne artikkelen er oversatt ved hjelp av et AI-basert oversettelsesverktøy. Innholdet eller ordlyden i disse instruksjonene kan avvike fra innholdet i andre instruksjoner eller i programvaren.
