Denne veiledningen går gjennom hvordan du kan registrere og redigere arbeidstimer i Timer-visningen. Du finner visningen i hovedmenyen til høyre under Timer. Visningen åpner som standard dagens dato. Under den valgte dagen ser du registreringene som er lagret for den dagen.
Legg til ny timeregistrering
Legg til en ny timeregistrering ved å klikke på Legg til ny -knappen øverst til høyre i hovedvisningen eller Legg til timeregistrering-knappen i dagvisningen:
Systemets sidevindu åpnes, og du kan fylle ut informasjonen for timeregistreringen.
Fyll ut de nødvendige opplysningene i det åpne sidevinduet. Obligatoriske opplysninger er merket med en rød stjerne.
Til slutt Lagre timeregistreringen.
Hvis du vil fortsette å lage lignende registreringer, velg Lagre og legg til en annen. Systemet lagrer den nåværende registreringen og åpner umiddelbart en ny registrering for utfylling.
Legg til en intern kommentar om nødvendig.
Redigere timeregistrering
Åpne timeregistreringen for redigering ved å klikke på blyantikonet som vises til høyre for registreringen:
Rediger de nødvendige og redigerbare opplysningene i det åpne sidevinduet.
Øverst i redigeringsvisningen står det hvilke opplysninger som kan redigeres i registreringen.
Husk til slutt å Lagre endringene.
Det er ikke mulig å redigere timeregistreringen hvis registreringen er Godkjent eller Fakturert til kunden. Disse opplysningene vises som separate etiketter ved registreringen, og blyantikonet er grått.
Tips! Frigjør timeregistreringen for redigering ved å oppdatere registreringens godkjenningsstatus via godkjenningsrapporten. Godkjenningsstatusen kan endres av en bruker med tilstrekkelige rettigheter til å redigere timeregistreringen og godkjenne timer.
Slette timeregistrering
Slett timeregistreringen via menyen med tre prikker som vises ved registreringen:
Klikk på menyen med tre prikker til høyre for registreringen.
Velg > Slett.
Til slutt bekreft slettingen ved å klikke Er du sikker på at du vil slette denne registreringen? > Slett.
Sletting er også mulig ved å åpne registreringen for redigering fra blyantikonet, og klikke på det røde søppelbøtteikonet nederst i sidevinduet. Det er ikke mulig å slette timeregistreringen hvis registreringen er Godkjent eller Fakturert. Sletting av timeregistreringen er en permanent handling og kan ikke angres.
Ofte stilte spørsmål
Q: Jeg prøver å legge til en timeregistrering, men det er ikke mulig. Hvorfor?
A: Sjekk om det vises en merknad ved dagen Denne dagen er stengt for timeregistreringer eller Det finnes ingen arbeidsavtale for denne dagen. Disse hindrer registrering. Hvis problemet vedvarer, kontakt din leder.
Q: Hvordan legger jeg til en kommentar som kunden ikke ser på fakturaen?
A: Når du legger til eller redigerer arbeidstimer, klikk på Legg til intern kommentar. Teksten som skrives inn i dette feltet er kun for intern bruk i bedriften din.
Q: Timeregistreringen kan ikke redigeres. Hvorfor?
A: Timeregistreringen kan være Godkjent eller Fakturert. Sjekk registreringens etikett. Endre selv, eller be en annen bruker med rett til å redigere timeregistreringer om å oppdatere godkjenningsstatusen til ikke-godkjent via godkjenningsrapporten. Hvis timeregistreringen allerede er fakturert, anbefaler vi sterkt å vurdere endringer nøye.
Mulige feilsituasjoner
Feilmelding | Løsning |
Denne dagen er stengt for timeregistreringer. | Du kan ikke lenger registrere arbeidstimer for denne dagen. Kontakt din leder eller lønnsavdelingen om nødvendig for å åpne timeregistreringsperioden. |
Det finnes ingen arbeidsavtale for denne dagen. | For å kunne registrere timer, må du ha en gyldig arbeidsavtale. Sjekk med HR-avdelingen eller din leder at du har en gyldig arbeidsavtale i systemet. |
Nøkkelord: timer, kostnader, arbeidstimer, timeregistrering, registrering av arbeidstid, fleksitidssaldo, prosjektregistrering, registrering av timer, innstillinger
Denne veiledningen er for Severas Beta-versjon, og informasjonen som er nevnt kan avvike fra funksjonene og egenskapene som vises i brukergrensesnittet. Språkoversettelsene er produsert med et AI-basert oversettelsesverktøy, og innholdet eller ordlyden kan avvike fra andre veiledninger eller innholdet eller ordlyden i programvaren.
