In Severa kunt u een project verwijderen of sluiten. In deze handleiding worden beide functies nader beschreven, evenals hoe de acties de gegevens in het systeem beïnvloeden.
Project sluiten
Project sluiten betekent het sluiten van het project. Sluit het project vanuit het actiemenu met drie stippen in de rechterbovenhoek van de projectkaart:
Klik op Project sluiten
Als het project niet-goedgekeurde uren of onkosten heeft, selecteer dan welke acties hiervoor moeten worden uitgevoerd
Configureer hoe de overige projectgegevens worden behandeld bij het sluiten
Resourcetoewijzingen: Selecteren of alle toewijzingen worden verwijderd of behouden
Toekomstigeroltoewijzingen: Selecteren of alle roltoewijzingen worden verwijderd of behouden
Niet gefactureerde uren, onkosten en vergoedingen: Selecteer Nu factureren, Later factureren of Instellen als niet-factureerbaar
Toekomstige terugkerende verkoopfacturen: Selecteren of de facturatie wordt voortgezet
Toekomstige financiële prognoses: Selecteren of de financiële prognoses worden verwijderd of behouden
Toekomstige activiteiten: Selecteren of ze worden verwijderd of behouden
Het sluiten van een project verwijdert de projectgegevens niet uit het systeem. Voor een gesloten en afgesloten project kunnen geen nieuwe registraties worden gemaakt, zoals uren of onkosten. Afgesloten projecten kunnen worden gerapporteerd via rapportage door de juiste filters voor het rapport te selecteren. U kunt een gesloten project opnieuw openen vanuit het actiemenu met drie stippen in de rechterbovenhoek van de projectkaart door te klikken op Project openen.
Project verwijderen
Project verwijderen betekent het verwijderen van de projectkaart uit het systeem. U kunt een project alleen verwijderen als er geen gegevens aan zijn gekoppeld (zoals uren, onkosten, activiteiten of facturen). Als verwijderen niet mogelijk is, kunt u het Project sluiten. Verwijder het project vanuit het actiemenu met drie stippen in de rechterbovenhoek van de projectkaart:
Klik op Project verwijderen
Verwijderen bevestigen door op Verwijderen te klikken
Het verwijderen van een project verwijdert de projectkaart uit het systeem. De verwijderfunctie kan niet worden geannuleerd en verwijderde projecten of gerelateerde gegevens kunnen niet worden hersteld of gerapporteerd na verwijdering.
Trefwoorden: beta, master voor projecten, klantproject, intern project, sluiten, verwijderen, beëindigen, project verwijderen, project sluiten, project beëindigen
Dit artikel is vertaald met behulp van een op AI gebaseerde vertaaltool. De inhoud of formulering van deze instructies kan afwijken van die in andere instructies of in de software.
