I Severa kan brukere ikke fjernes helt fra systemet, men de deaktiveres. Deaktivering fjerner ikke eller sletter brukerens data fra systemet:
Brukerens data som timeregistreringer og utførte fakturaer beholdes i systemet
Brukeren kan ikke lenger logge inn i Severa etter deaktivering
Brukerlisensen som brukeren hadde kan frigjøres ved deaktivering for eksempel til en ny ansatt
Deaktivering av bruker
Gå til Innstillinger > Brukeradministrasjon
Finn ønsket bruker og klikk på raden for å åpne brukerkontoens detaljer
Klikk på Deaktiver bruker-knappen
Bekreft handlingen i det åpne vinduet og velg tiltak for brukerlisensen:
Behold i abonnementet: Lisensen forblir tilgjengelig for bedriften og kan gis til en annen bruker
Fjern fra abonnementet: Lisensen fjernes helt fra det fakturerbare abonnementet
Avslutt brukerens arbeidskontrakt i systemet
Severa har ingen massefunksjon for deaktivering av brukere.
Ansvar å merke seg ved deaktivering
Under deaktivering krever systemet omdefinering av følgende ansvar hvis de gjelder den aktuelle brukeren:
Leder: Hvis brukeren har underordnede, må det velges en ny leder for dem
Organisasjonens øverste bruker: Hvis brukeren er organisasjonens øverste (ingen definert leder), må det velges en ny organisasjonens øverste person
Godkjenner av terms of service: Hvis brukeren er definert som godkjenner av terms of service, må det velges en ny ansvarlig for funksjonen
Rapportering av inaktive brukeres data
Data fra inaktive brukere kan følges og rapporteres ved behov med Brukere-rapporten. Se rapporten ved å navigere til Rapporter > Rapportgenerator > Timer og utlegg > Timer > Brukere:
Angi ønskede data fra høyre Filter- og Verdier-seksjon
Velg filter: Aktiv/Inaktiv > Inaktiv for å se inaktive brukere
Nøkkelord: brukeradministrasjon, brukere, fjerning av bruker, deaktivering av bruker, deaktivering, fjerning, fjernet ansatt, deaktivering av ansatt, fjerning av ansatt, databevaring
