Google kalenterisynkronoinnin käyttöönotto

Sisältö

Huomio ennen käyttöönottoa

• Google kalenterisynkronoinnin käyttö vaatii maksullisen Google G Suite lisenssin Googlen puolela. Kts. lisää (englanniksi) Google G Suite
  • Vaatii Google kalenterisynkronointi -lisäosan aktivoinnin, joka kuuluu Premium- ja Enterprise -pakettiin.
  • Sähköpostiosoitteen, jota käytetään Visma Severassa tulee olla sama kuin Googlessa käytössä oleva sähköpostisosoite.
  • Suosittelemme, että kalenterisynkronointi aktivoidaan kaikille yrityksen käyttäjille, kun yritys ottaa synkronoinnin käyttöön.
  • Yksittäinen käyttäjä voi kytkeä kalenterisynkronoinnin itselleen vasta kun yritys on aktivoinut synkronoinnin asetuksiin.
  • Jos käytössä on toinen synkronointi (esim. googlen ja matkapuhelimen välillä), tämä saattaa aiheuttaa merkintöjen tuplaantumisen. Suosittelemme, että matkapuhelimessa oleva synkronointi laitetaan manuaaliseksi virheiden estämiseksi.
  • Mikäli Google tili muuttuu (esim. domain muuttuu), synkronointi alkaa aina alusta. HUOM! Tämä vaatii asetusten resetoinnin meidän toimesta.

Google asetukset

1. Kirjaudu Google Google Developer -konsoliin pääkäyttäjän käyttöoikeuksilla:
      https://console.developers.google.com/
    2. Klikkaa projects ja valitse New project tai mikäli projekti on luotu aikaisemmin niin avaa projekti ja siirry kohtaan 5.
    3. Anna projektin nimi ja valitse Createnew_project.JPG

4. Odota hetki kunnes projekti on luotu > saat oikeaan yläkulmaan ilmoituksen kun projekti on luotu. Klikkaa projektin nimeä.
    5. Avaa dashboard ja valitse "Enable APIs and Services"enable_api.JPG
    6. Valitse Google Calendar API
    7. Valitse Enable

8. Valitse Create credentials

9. Valitse Service account > Service account
    10. Anna tilin nimi (Service account name), kuvaus (Service account description) ja valitse Create
    11. Valitse role > Project > Editor ja valitse Continue.
    12. Valitse Close
    13. Avaa tunnus klikkaamalla tunnuksen nimeä
    14. Valitse Add key > Create new key > Select P12 > Create.
    15. P12-tiedosto tallentuu koneellesi. Tiedosto ladataan Severaan asetusten tallennuksen yhteydessä. Popup-ikkuna näyttää salasanan, jota tarvitaan myöhemmin, joten ota tämä myös talteen.
    16. Sulje ikkuna
    17. Avaa "Show domain-Wide delegation > ja valitse "Enable G Suite Domain-wide Delegation" > Save.
    18. Klikkaa kynän kuvaa OAuth 2.0. Client IDs -näkymässä nähdäksesi sähköpostiosoitteen sekä Client ID. HUOM: Näitä tietoja tarvitaan myöhemmin, joten jätä nämä vielä auki tai tallenna tiedot myöhempää käyttöä varten.client_id_google.png
    19. Kirjaudu Google admin konsoliin pääkäyttäjän oikeuksilla:
      https://admin.google.com
    20. Avaa Tietoturva (Security)
    21. Valitse Lisäasetukset (Advanced Settings)
    22. Valitse Hallinnoi verkkotunnuksen laajuista siirtämistä
    23. Valitse Lisää uusi
    24. Lisää asiakastunnus-kenttään client ID (kohdassa 18) ja kenttään OAuth-käyttöoikeudet(pilkulla eroteltu) kopio seuraava https://www.googleapis.com/auth/calendar.
    25. Valitse Valtuuta

Takaisin ylös

Visma Severan asetukset (pääkäyttäjä)

1. Severassa klikkaa oikeasta yläkulmasta Rattaan kuvaa > Asetukset > Google kalenteri
  2. Anna Palvelutilin sähköpostiosoite (service account email), yksityisen avaimen salasana (private key) ja Yksityinen avain (tietokoneelle tallentamasi tiedosto).
  3. Valitse mitkä aktiviteetit synkronoidaan Severasta Googleen valitsemalla aktiviteettityypit, jotka synkronoidaan. Huom! Googlen puolelta tulevia merkintöjä ei ole mahdollista estää. Googlen yksityiset merkinnät linkitetään Severan Henkilökohtainen merkintään. Muut googlesta tulevat kalenterimerkinnät tulevat oletus aktiviviteettityypillä Severaan.
  4. Valitse Testaa ja mikäli yhteys menee läpi niin Tallenna asetukset.severa_google_kalenteri.png

Takaisin ylös

Käyttäjäasetukset Visma Severassa

Käyttäjä voi ottaa synkronoinnin käyttöön itselleen omasta profiilista kalenterisynkronointi-kohdasta. Huom! Kalenterisynkronointia ei ole mahdollista ottaa käyttön toiselle henkilölle.

1. Klikkaa oikeasta yläkulmasta omaa nimeä ja valitse Oma Profiili > Kalenterisynkronointi
  2. Valitse liukukytkimellä kalenterisynkronointi käyttöön ja varmista että käyttäjätunnus vastaa sähköpostin sähköpostiosoitettasi

Kun synkronointi on otettu onnistuneesti käyttöön, Severa ja Google kalenterit synkronoidaan keskenään.

Takaisin ylös

Käyttöönoton virhetilanteet

Käyttöönoton virhetilanteet Mikäli saatte käyttöönoton yhteydessä virheitä, asiakaspalvelu voi tarkistaa virhelokilta tarkan virheilmoituksen, jonka jälkeen vianselvitystä tulee jatkaa sähköpostin palveluntarjoajan tai Microsoftin kanssa.