Lisää tarjouksen projektisuunnitelma

Projektisuunnitelman luominen onnistuu suoraan tarjousnäkymästä, kun asiakas on hyväksynyt sen. Aloita projektisuunnitelman luominen klikkaamalla nuolta Sulje ja siirry myyntityölle painikkeen vierestä ja valitsemalla Siirry luomaan projektisuunnitelma.

Vasemmalla näet tarjouksen esikatselun ja oikealla sinun on mahdollista määritellä projektin rakenne projektisuunnitelmaan. Projektin rakenne valitaan kolmesta eri vaihtoehdosta:

• Vaiheet välisumma-riveistä: Mikäli olet käyttänyt välisummia tarjouksella, voit lisätä ne projektin vaiheiksi. Työmääräarvio on laskettu välisummiin mikäli maksuerät sisältävät työtunteja. Kun tarjouksella on ainoastaan maksueriä, työmääräarvio on 0 h.
  • Vaiheet tunti-riveistä: Mikäli tarjoukselle on lisätty työtunteihin liittyviä rivejä, voit lisätä ne projektin vaiheiksi. Työmääräarvio on laskettu tarjousriveistä.
  • Vaiheet välisumma-riveistä, alivaiheet tunti-riveistä: Voit myös lisätä molemmat ylläolevat eli välisummat vaiheiksi sekä tunnit alivaiheiksi.

Huomaathan, että kaikkia rivejä/välisummia ei tarvitse lisätä projektisuunnitelmaan. Rivin tai välisumman poistaminen projektisuunnitelmasta onnistuu klikkaamalla riviä, jolloin se muuttuu tummemmaksi harmaaksi. Tämän jälkeen voit vielä muokata riviä enemmin projektisuunnitelman luomisen jälkeen.

Valitsemalla Peruuta projektisuunnitelma näkymä suljetaan ja sinut palautetaan myyntiyölle. Voit palata takaisin tarjoukselle klikkaamalla nuolta Luo vaiheita painikkeen vierestä ja valitsemalla Palaa tarjoukselle mikäli tarjoukseen pitää tehdä jotain muutoksia ennen projektisuunnitelman luomista. Samasta valikosta voit myös luoda laskutussuunnitelman mikäli sitä ei ole vielä luotu.