Follow

Toimintohistoria

Toimintohistoria tallentaa Visma Severaan tehdyn muutoksen lokille. Lokille tallennetaan päivämäärä ja kellonaika, jolloin muutos on tehty, tieto mikä on muuttunut ja kuka muutoksen on tehnyt. Raportin tiedot on listattu käänteisessä aikajärjestyksessä.

Kaikki organisaatiot voivat tarkastella tietoja muutoksista, jotka liittyvät käyttäjiin, poissaoloihin, yhteyshenkilöihin sekä raporttien ottamisesta ulos Severasta. Käyttäjiin, poissaoloihin sekä raporttien ottamiseen liittyviä muutoksia voidaan tarkastella ylävalikosta löytyvästä muutoshistoriasta.

Muutoshistoria.PNG

Yhteyshenkilöihin tehdyt muutokset löytyvät kontaktin tiedoista Toimintohistoria-välilehdeltä.

Yhteyshenkilo_muokkaus.PNG

Muutoshistoriassa voidaan tarkastella myös projekteihin sekä laskuihin liittyviä muutoksia, kun yrityksellä on käytössä muutoshistoria-lisäosa (Enterprise versiolla).

Muutoshistorian päänäkymä

Kun sinulla on pääkäyttäjän oikeudet toimintohistoria näkyy myös Raportit > Raportin luominen > Hallinnointi -näkymässä. Listalla näkyvät oletuksena samana päivänä tehdyt muutokset.

Suodattimia käyttämällä voit halutessasi rajata hakutuloksia valitsemalla kohteen tyypin, muutoskohteen, muutoksen tekijän sekä aikajakson.

suodattimet.PNG

Voit myös valita raportille haluamasi arvot. Oletuksena kaikki arvot on valittuna. Mikäli haluat poistaa tai muokata raportilla olevia arvoja niin klikkaa Valitse arvot painiketta.

arvot.PNG

Mikäli teit muutoksia raportin arvoihin tai muihin tietoihin, voit tallentaa raportin myöhempää käyttöä varten. Tallennettu raportti löytyy raporttigalleriasta. Raportti voidaan myös määrittää suosikki raportiksi ja se voidaan lisätä myös työpöydälle. Huomaathan, että raportti voidaan tallentaa ainoastaan omaan käyttöön, eikä sitä voi jakaa toiselle käyttäjälle. Raportin tulokset on mahdollista ottaa excel- tai CSV-tiedostoon.

Käyttäjät, poissaolot tai raporttien lataaminen excel- tai csv-tiedostoksi

Käyttäjiin, poissaoloihin tai raporttien lataamiseen excel- tai csv-tiedostoon liittyviä muutoksia on mahdollista tarkastella Raportit > Raportin luominen > Hallinnointi -osiosta.

hallinnointi.PNG

Projektit

Projekteihin tai myyntitöihin tehtyjä muutoksia on mahdollista tarkastella toimintohistoriasta, joka löytyy klikkaamalla kolmea pistettä projektin/myyntityön valikosta. Toimintohistoria näkyy käyttäjille, joilla on oikeudet tarkastella projektin taloustietoja(esim. projektipäällikkö, jolla on oikeudet talouslukuihin).

projekti_toimintohistoria.PNG

Projektin toimintohistoria-raportti listaa oletuksena kaikki projektille tehdyt muutokset. Halutessasi voit rajata raportin hakuehtoja ja kenttiä (muutoskohde, muutoksen tekijä tai aikajakso) raportin ylälaidan valikosta. Voit myös ottaa raportin excel- tai CSV-tiedostoksi.

 

projekti_toimintohistoria_2.PNG

Yhteyshenkilöt

Yhteyshenkilöihin tehtyjä muutoksia on mahdollista tarkastella toimintohistoriasta, joka löytyy avaamalla yhteyshenkilön tiedot ja avaamalla toimintohistoria-välilehden. Toimintohistoria näkyy käyttäjille, joilla on lukuoikeudet asiakkaisiin.

Halutessasi voit rajata raportin hakuehtoja ja kenttiä (muutoskohde, muutoksen tekijä tai aikajakso) raportin ylälaidan valikosta. Voit myös ottaa raportin excel- tai CSV-tiedostoksi.

 

yhteyshenkilo_toimintohistoria.PNG

Laskut

Laskuihin tehtyjä muutoksia on mahdollista tarkastella toimintohistoriasta, joka löytyy avaamalla laskun ja avaamalla toimintohistoria-välilehden. Toimintohistoria näkyy käyttäjillä, joilla on oikeudet tarkastella projektin taloustietoja (esim. projektipäällikkö, jolla on oikeudet talouslukuihin).

Halutessasi voit rajata raportin hakuehtoja ja kenttiä (muutoskohde, muutoksen tekijä tai aikajakso) raportin ylälaidan valikosta. Voit myös ottaa raportin excel- tai CSV-tiedostoksi.

 lasku_toimintohistoria.PNG

 

Was this article helpful?
0 out of 0 found this helpful
Have more questions? Submit a request

0 Comments

Powered by Zendesk