Resursointinäkymä

Pääset resursointinäkymään vasemman pystyvalikon kautta. Täällä näet jokaisen henkilön työkuormituksen sekä oleelliset KPI-luvut. Voit zoomata näkymää eri aikajaksoille oikeasta yläkulmasta. Käytä myynnin todennäköisyyttä kertoimena -valinta vaikuttaa myyntitöiden allokointiin kertomalla myyntityölle kirjatut tunnit myynnin todennäköisyydellä. Voit tarkastella allokointinäkymää edellä mainitulla tavalla tai sillä oletuksella, että kaikki myyntityöt voitetaan.

KPI-luvut

Näytettävät KPI-luvut ovat:

• Arvioitu käyttöaste seuraavat 30 päivää: Valittujen käyttäjien keskimääräinen työkuormitus seuraavan 30:n päivän ajalta.
  • Laskutusaste viimeiset 30 päivää: Kuinka paljon laskutettavia tunteja valituilla käyttäjillä oli viimeisen 30:n päivän aikana.
  • Projektit joilla allokoimattomia tunteja: Avoimien projektien määrä joilla on allokoimattomia tunteja.
  • Deadlinet seuraavan 2 viikon aikana: Avoimien projektien tai vaiheiden määrä, joiden deadline on kahden viikon sisällä.

Huomaathan, että arvioitu käyttöaste ja toteutunut laskutusaste vaikuttavat KPI lukujen laskentaan.

Suodattimet

Voit rajata resursointinäkymää ylälaidan suodattimien avulla. Nämä vaikuttavat myös KPI lukujen laskentaan.

Valitut suodattimet tallennetaan, joten ne ovat valmiiksi valittuna, kun avaat resursointinäkymän seuraavan kerran. Suodattimet vaikuttavat näkymään seuraavalla tavalla:

• Projektipäällikkö: Rajaa näkymän näyttämään vain ne projektit, joissa valitsemasi henkilöt ovat projektipäällikkönä. Käyttäjän kokonaistyökuorma ei muutu, joten et saa väärää kuvaa käyttäjän työkuormituksesta.
  • Yksikkö: Rajaa käyttäjät valitun yksikön mukaisesti.
  • Avainsana: Rajaa käyttäjät valitun avainsanan perusteella. Avainsanoja tulisi pääsääntöisesti käyttää kuvaamaan resurssin tyyppiä, esimerkiksi Graafinen suunnittelija tai Arkkitehti.

Työkuorman tarkastelu

Klikkaamalla käyttäjän nimeä näet hänelle allokoidut tunnit. Voit myös muokata allokointia riippuen käyttöoikeuksista samalla tavalla kuten Projektisuunnitelma -näkymässä. Palkkien asettelu on toteutettu siten, että ne vievät mahdollisimman vähän tilaa, jotta saat hyvän kuvan siitä millä eri projekteilla käyttäjä työskentelee kullakin aikajaksolla.

Palkkien väritys on määritetty seuraavasti:

• Sininen: Allokointi asiakastyölle
  • Violetti: Allokointi sisäiselle työlle
  • Harmaa: Allokointi myyntityölle