Kuinka lähetän sähköpostilaskun?

Laskujen lähettäminen sähköpostitse suoraan Severasta on hyvä vaihtoehto, mikäli käytössä ei ole sähköisen laskutuksen tai taloushallinnon integraatiota. Lasku ja sen kaikki liitteet lisätään sähköpostiin PDF liitteenä.

Sähköposti voidaan lähettää valitsemalla laskun Lisää toimintoja –valikosta toiminne Liitä sähköpostiin.

Seuraavaksi valitaan vastaanottajat (vastaanottajat, kopion vastaanottajat ja piilokopion vastaanottajat) asiakaskortin kontakteista tai oman organisaation käyttäjistä. Mikäli haluttua vastaanottajan sähköpostiosoitetta ei löydy järjestelmästä, voi sen tässä vaiheessa kirjoittaa myös suoraan vastaanottaja -kenttään. Mikäli käyttäjän tai yhteyshenkilön ikonin päällä on lukon kuva, ei tälle ole siinä tapauksessa tallennettu sähköpostiosoitetta.

Valitse kaikki vastaanottajat ja varmista viestin aihe. Laskun PDF on nähtävissä lähetysnäkymän alareunassa ja se voidaan avata tarkasteltavaksi ennen viestin lähettämistä.