Miten voin ladata tietoja Severasta tietokoneelleni?

Severasta on mahdollista hakea tietoa raporttien avulla. Hakutulokset voidaan tallentaa Excel-tiedostona omalle tietokoneelle. Periaate on samanlainen useimmilla raporteilla ja se onnistuu seuraavasti:

1. Valitse Uusi - Raportti
  2. Valitse sisältöön haluamasi raporttipohja, esimerkiksi Asiakkaat
  3. Arvot-kenttään valitaan kaikki ne kentät, jotka halutaan näkyviin raportille
  4. Kriteerit-kenttään valitaan mahdolliset hakuehdot
  5. Klikkaa Hae

Raportin ylälaidan Excel-kuvakkeesta voit ladata raportin koneellesi taulukkomuodossa ja CSV-kuvakkeesta tekstimuodossa.

Hakuehdoilla voidaan rajata hakutuloksia, mutta jos halutaan raportoida mahdollisimman kattavasti esimerkiksi kaikki asiakkaan tiedot, ei hakuehtoja kannata käyttää.