Avainsanat: missä niitä voi käyttää ja mitä hyötyä niiden käytöstä on?

Avainsanoja on mahdollista lisätä yrityksen omille käyttäjille, asiakkaan yhteyshenkilöille, töille ja tiedostoille, jonka jälkeen niitä voidaan hyödyntää Severan raportoinnissa. Uusia avainsanoja on mahdollista lisätä Asetuksien kautta sekä suoraan Avainsanat-kentän kautta.

Asetukset

Työkalut – Asetukset-valikosta löydät Käyttäjien avainsanat, Kontaktien avainsanat, Tiedostojen avainsanat ja Työn avainsanat -osiot, joissa on mahdollista lisätä uusia ja poistaa vanhentuneita/virheellisiä avainsanoja käytöstä. Avainsana voi olla mikä vain ja se voi sisältää myös useamman sanan.

Takaisin ylös

Käyttäjien avainsanat

Voitte lisätä yrityksenne käyttäjille avainsanoja, joilla kerrotaan esimerkiksi yrityksen käyttäjien vastuualueista, sertifioinnesta jne. Jos asetuksiin on lisätty käyttäjien avainsanoja, uuden käyttäjän lisäys- ja muokkausvaiheessa, Avainsanat-linkkiä klikattaessa näkee heti käytettävissä olevat avainsanat. Uuden avainsanan voi myös kirjoittaa suoraan Avainsanat-kenttään, jolloin uusi avainsana lisätään myös asetuksiin ja sitä voi jatkossa käyttää käyttäjienhallinnassa. Jos annat käyttäjälle useamman avainsanan, erottele avainsanat pilkulla.

Takaisin ylös

Asiakkaan kontakti

Asiakkaan yhteyshenkilöille (kontakti) lisättävät avainsanat helpottavat esimerkiksi soittolistojen ja postituslistojen luontia. Jos asetuksiin on lisätty kontaktien avainsanoja, kontaktin lisäys- ja muokkausvaiheessa, Avainsanat-linkkiä klikattaessa näkee heti käytettävissä olevat avainsanat. Uuden avainsanan voi myös kirjoittaa suoraan Avainsanat-kenttään, jolloin uusi avainsana lisätään myös asetuksiin ja sitä voi jatkossa käyttää kontakteilla. Jos annat kontaktille useamman avainsanan, erottele avainsanat pilkulla.

Takaisin ylös

Työ

Työlle lisättävät avainsanat helpottavat esimerkiksi tietyn tyyppisten töiden tunnistamista. Jos asetuksiin on lisätty työn avainsanoja, työn luontivaiheessa tai työn Yhteenveto-osion muokkaustilassa Avainsanat-linkkiä klikattaessa, näkee heti olemassa olevat avainsanat. Uuden avainsanan voi myös kirjoittaa suoraan työn yhteenveto-osiossa olevaan Avainsanat-kenttään. Jos annat työlle useamman avainsanan, erottele avainsanat pilkulla.

Takaisin ylös

Tiedosto

Tiedostoille lisättävät avainsanat helpottavat tiedostojen tunnistamista (sopimukset jne.). Jos Severaan on lisätty tiedostojen avainsanoja, tiedoston lisäys- ja muokkausvaiheessa Avainsanat-linkkiä klikattaessa, näkee heti olemassa olevat avainsanat. Uuden avainsanan voi myös kirjoittaa Avainsanat-kenttään jolloin uusi avainsana lisätään myös asetuksiin ja sitä voi jatkossa käyttää tiedostoilla. Jos annat tiedostolle useamman avainsanan, erottele avainsanat pilkulla.

Takaisin ylös

Raportointi

Avainsanoja on mahdollista käyttää raporteilla hakuehtona, jolloin voidaan helposti muodostaa esimerkiksi soittolistoja asiakkaan kontakteista tai tietyn tyyppiset työt, kuten alla olevassa esimerkissä.

1. Valitse Uusi
  2. Valitse sisältöön Työt
  3. Valitse Arvot-kenttään ne tiedot, jotka haluat näyttää raportilla
  4. Valitse Kriteerit-kenttään kaikki ne hakuehdot, joilla haluat tuloksia rajata sekä hakuehto Avainsanat ja valitse listalta kaikki avainsanat, joilla tietoja rajataan
  5. Tee haku

Työt-raportilla avainsanoja on mahdollista lisätä myös yhdellä kertaa useammalle työlle. Ks. lisää tukisivustomme artikkelista Raportoinnin massamuutokset.