Kuinka määritän laskulle maksupäivän?

Laskun maksupäivä on mahdollista määrittää kolmella tavalla Visma Severassa:

• Yksittäisellä laskulla laskun Asetukset-välilehdellä
  • Laskun tilan avulla yksittäisellä laskulla tai Laskut-raportilla yhdelle/usealle laskulle
  • Laskut-raportilla usealle laskulle käyttämällä Muuta maksupäivää -toimintoa

Laskun tilojen määritykset

Visma Severan asetuksissa laskun tilalle on mahdollista antaa määritys Maksettu. Kun laskun tilaksi muutetaan Maksettu laskulla tai Laskut-raportilla, laskun maksupäivämääräksi tallentuu kuluva päivä.

Laskun tilojen tarkistus ja uuden tilan määrittäminen

1. Valitse Työkalut - Asetukset
  2. Valitse Lasku -osiossa Tilat

Varmista, että laskun tiloissa on yksi tila, jolla on määritys Maksettu. Varmista myös, että kyseinen laskun tila listan alimmaisena. Jos laskun tilaa Maksettu ei ole määritetty, voit lisätä sen samassa näkymässä.

1. Anna laskun tilaa kuvaava nimi (tämä nimi näkyy laskulla Tila-alasvetovalikossa)
  2. Laita valinnat kohtiin Vain luku, Laskun numero, Lähetetty ja Maksettu

3. Lisää
  4. Varmista, että lisäämäsi laskun tila Maksettu on laskun tila listan alimmaisena.

Maksupäivän määritys laskulla

Vedos-tilassa olevalle laskulle maksupäivä on mahdollista tallentaa laskun Asetukset-välilehdellä.

1. Avaa lasku, jolle haluat lisätä maksupäivän
  2. Muuta laskun tilaksi Vedos
  3. Siirry laskun Asetukset -välilehdelle
  4. Lisää Yleinen-osioon Maksupäivä
  5. Tallenna muutos
  6. Muuta laskun tila takaisin alkuperäiseksi

Maksupäivän määrittäminen Laskut-raportilla

Laskut-raportilla maksupäivä on mahdollista määrittää, joko maksupäivää tai laskun tilaa muuttamalla.

Muuta laskun maksupäivää

1. Valitse Uusi - Raportti
  2. Valitse sisältöön Laskut
  3. Laita täppä niiden laskujen edessä olevaan valintaruutuun, joille maksupäivä halutaan määrittää
  4. Valitse Toiminto-valikosta Muuta maksupäivää
  5. Klikkaa kalenteria ja etsi haluamasi maksupäivä

6. Valitse Päivitä
  7. Vahvista muutos

Muuta laskun tilaa

1. Valitse Uusi - Raportti
  2. Valitse sisältöön Laskut
  3. Laita täppä niiden laskujen edessä olevaan valintaruutuun, joiden tila halutaan muuttaa maksetuksi
  4. Valitse Toiminto-valikosta Muuta tilaa
  5. Avautuvasta Uusi tila -valikosta valitse tila, jolla on asetuksissa määritys Maksettu

6. Valitse Päivitä
  7. Vahvista muutos
  8. Maksupäiväksi päivittyy kuluva päivämäärä