Raportin jakaminen

Severassa voi luoda raportteja, jotka on mahdollista jakaa halutuille käyttöoikeustasoille.

Jotta voit luoda jaettuja raportteja, käyttöoikeuksissa tulee olla määritettynä Jakaminen: Kyllä. Jos käyttöoikeuksissa määritellään Jakaminen: Ei, käyttäjä näkee hänelle jaetut raportit, mutta ei voi itse luoda jaettuja raportteja.

Käyttöoikeuksia voi hallinnoida käyttöoikeustasoittain (Työkalut - Asetukset - Käyttöoikeustasot) ja käyttäjäkohtaisesti (Työkalut - Käyttäjienhallinta).

Takaisin ylös

Jaetun raportin luominen

1. Valitse Uusi - Raportti
  2. Valitse sisältöön haluamasi raporttipohja, esim. Työt
  3. Valitse Arvot-kenttään ne otsikot, jotka haluat näyttää raportilla
  4. Määritä haluamasi hakuehdot Kriteerit-kenttään

5. Tee haku ja tarkista, että raportilla on halutut otsikot/tiedot

6. Kun saat haluamasi tiedot raportille anna raportille kuvaava nimi, valitse alasvetovalikosta tallennuspaikaksi "Jaettu" ja valitse käyttöoikeustasot, joille raporttia halutaan jakaa.

Takaisin ylös

Raportin jakaminen käyttöoikeustasolle

Severassa luotu jaettu raportti on mahdollista jakaa halutuille käyttöoikeustasoille (ei yksittäisille käyttäjille).

1. Valitse Työkalut - Jakaminen
  2. Etsi raportti, jonka olet luonut (Huom! Raportti löytyy Jaettu-osion alta)
  3. Klikkaa hiirellä raportin edessä olevaa Muokkaa-painiketta (kynä-ikoni)

4. Valitse ne profiilit (käyttöoikeustaso), joille haluat jakaa raportin

5. Tallenna muutos. Raportti tulee näkyviin käyttöoikeustason käyttäjille Raporttigalleriaan.

Jakamisen kautta on mahdollista jakaa myös Omiin raportteihin tallennettu raportti.

1. Valitse Työkalut - Jakaminen
  2. Etsi raportti, jonka olet luonut itsellesi
  3. Vie hiiri raportin edessä olevan kuvakkeen päälle ja valitse Jaa

4. Raportti siirtyy Jaettu-osioon, jonka jälkeen voit määritellä profiilit (käyttöoikeustasot), joille raportti näytetään