Skapa projekt

Tänk på

• Möjligheten att skapa, visa och redigera projekt styrs via Behörighetsprofiler.

Skapa projekt

Du kan skapa projekt från flera lägen i Visma Severa:

1. I menyn tryck på Ny och sen Projekt
  2. Från kundkortet. I avdelningen Projekt kan man klicka på Nytt projekt.
    Då anges kunden som kund på projektet automatiskt.
  3. Genom att hålla musen ovanför actionmenu_account_more.png-knappen i en rapport över kunder och välja Nytt projekt

Även i detta fall anges rätt kund automatiskt.

När du öppnat ett nytt projekt börjar man med att fylla i grundinformation om projektet:

• Om projektet ska vara ett Konto- eller Internprojekt anges högst upp.

Projekt som ska debiteras ska alltid vara av typen Konto, endast interna projekt som ej ska debiteras är av typen Internt.
  • I avdelningen Mall kan man ange ett tidigare projekt som mall för detta projekt.
    Då hämtas automatiskt det tidigare projektets medlemmar, aktiviteter & faser, resursallokeringar, produkter samt filer och länkar.

Önskar man inte inkludera någon av avdelningarna kan man bocka ur rutan Inkludera.

• I avdelningen Projektets uppgifter anges bland annat kunduppgifter, projektnamn, datum, interna uppgifter samt nyckelord och beskrivning.
  • I avdelningen Försäljning kan säljstatus, uppskattat värde, sannolikhet och förväntat beställningsdatum anges.

Om man anger värde och sannolikhet i detta fält blir prognoserna beräknade utifrån detta. Anger man att sannolikheten är 50% halveras det totala värdet i prognosen om försäljningssannolikhet används.
  • Nästa aktivitet kan anges direkt från denna vy om man önskar.