Produktuppdatering mars 2014

Visma Severa produktuppdatering är planerad att genomföras torsdagen den 20:e mars 2014.

Höjdpunkter

Ta er rapportering till nästa nivå med vår nya uppgradering Avancerad rapportredigerare!

advanced_reporting_icon.PNGUpplev fördelarna med grupperade matrisrapporter för att enklare analysera er data i Visma Severa. Dessutom kan ni skapa era egna KPI-värden för att följa lönsamheten för er organisation, era anställda samt projekt. Dessutom har rapporterna en ny design som gör dem enklare att använda, samt en förbättrad export till riktiga excel-filer.

Möjlighet att söka efter offerter i vår nya Offertrapport!proposal_icon.PNG

Nu finns för er som använder vårt offertverktyg möjligheten att söka efter information om era offerter. Ni kan t.ex lista era öppna offerter och dess totala summa, eller se hur många offerter ni vann förra året. Denna rapport finns som innehållsalternativ när ni skapar nya rapporter när offertverktyget är aktiverat.

Förenkla och förbättra er prissättning

advpricing.JPG Har ni behovet av att skapa många olika versioner av er prislista? Behöver ni skapa prislistor med start- och slutdatum? Eller uppdatera priserna på alla era produkter samtidigt? Vi har utökat vår uppgradering Avancerad prissättning att innehålla fler funktioner för att förenkla arbetet med er prissättning.

Produktimport

fyffet-ikoni.pngOm ni har behov av att importera leverantörsfakturor från bokföringen till projekt i Visma Severa eller importera många produkter samtidigt kan ni nu använda vår produktimport. Detta verktyg är tillgängligt för alla administratörsanvändare utan extra kostnad.

Produktuppdateringens nyheter i detalj

Rapportering

• Ny uppgradering: Avanderad rapportredigerare
    • Skapa analysrapporter för Projekt, Produkter, Användare och Arbetstimmar
    • Skapa era egna KPI-värden och visa dem på era analysrapporter.
    • Pris: Professional 50kr/månad/användare, Business: 500kr/månad, Enterprice: 750 kr/månad.
  • "Produktkod" finns nu som resultatkolumn på rapport för fakturarader.

Offertverktyg (Uppgradering)

• Det finns nu möjlighet ta fram rapporter över offerter och dess innehåll med hjälp av vår offertrapport.
  • Förbättringar på offerter:
    • Kolumnrubriker har lagts till för offertrader, både vid redigering och utskrift.
    • När ett projekt stängs behöver inte ny offertstatus väljas för projektets offerter.
  • Förbättringar på offertmalar:
    • Möjlighet att ändra offerttitel på mallen, så att texten "Offert" kan ersättas med "Överenskommelse" eller "Orderbekräftelse".
    • Möjlighet att bestämma vilka offertradskolumner som ska visas på offerten, och om moms ska döljas.
    • Vi har åtdgärdat så att priser och kostnader för produkter inte redigeras i mallen, däremot kan man fortfarande ändra pris på nya poster.
  • Pris: Professional 30kr/månad/användare, Business 500kr/månad, Enterprice 750kr/månad.

Avancerad prissättning (Uppgradering)

• Nya funktioner i vår uppgradering Avancerad prissättning
    • Skapa prislistor med startdatum för att bestämma under vilken tidsperiod prislistan är gilltig. Läs mer om detta här.
    • Förändra priserna på era produkter i ert produktregister i fasta summor eller procent. Läs mer om detta här.
  • Pris: Professional 30kr/månad/användare, Business 500kr/månad, Enterprice 750kr/månad.

Produktimport

• Nytt verktyg för import av produkter som kostnader eller fakturering, via CSV-filer. Läs mer om detta här.
  • Inkluderat i alla versioner av Visma Severa.

Fakturering

• Inbetalningsdatum är nu tillagt i fakturan. Betalningsdatum är automatiskt uppdaterat när fakturan markeras som "Betald". Inbetalningsdatum kan också ändras på fakturan eller med hjälp av massuppdateringsverktyget.
  • Förbättringar för redigering av fakturaposter:
    • Fakturaposters beskriningsfält har gjorts större och det är nu möjligt att scrolla i fältet. Därmet är det mycket enklare att redigera långa beskrivningar.
    • Fakturaposter är nu också grupperade när man redigerat på samma sätt som på fakturan. På detta sätt är det enklare att se, redigera eller ta bort poster i en viss gruppering.
  • Möjliget att uppdatera projektets faktureringsuppgifter (t.ex. vår referens) från fakturan till projektet.
  • Möjlighet att högerjustera adresstexten i fakturamallar.
  • Möjlighet att lägga till flera projekt för en faktura när man skapar ny faktura.

Projekt

• Avdelningen Arbetstyper & Produkter i projekten har förnyats för att erbjuda företag som har många produkter och/eller arbetstyper ett enklare sätt att hantera dessa i projekten.

Kunder

• När ny kund skapas kan momsnummer för kunden fyllas i direkt utan att behöva öppna vyn med fler uppgifter.