Produktuppdatering september 2013

Nästa uppdatering av Visma Severa är planerad att genomföras torsdagen den 12:e september 2013, tidigt på morgonen.

Denna uppdatering innehåller flera nyheter för fakturering samt två nya uppgraderingar. Här finns information alla nyheter:

Avancerad tidsuppföljning

• Godkännande av arbetstimmar är förbättrad, och arbetstimmar kan nu faktureras innan de är godkända. Detta styrs av en ny inställning i Rapporteringsalternativ för arbetstimmar (Godkännande av arbetstimmar). Klicka här för att läsa mer.

Projekt

• NY UPPGRADERING: Volymprislistor. Denna nya uppgradering gör det möjligt att skapa prislistor med priser baserat på antal produkter som levereras. T.ex. kan kunder som köper upp till 2 produkter få ett visst pris och kunder som köper fler få ett annat. Klicka här för att läsa mer.
  • En ny funktion i projekten är möjligheten att ange status per fas, på liknande sätt som man idag kan ange status på ett projekt. Du skapar dina egna statusar under Verktyg - Inställningar och kan därefter ange dem på fasnivå. Klicka här för att läsa mer.
  • Användande av projektmallar samt projektkopiering har förbättrats. När man använder ett tidigare projekt får man istället nu söka efter projektnamn istället för att använda en lista. När man kopierar eller använder mall kan man nu också kopiera prissättning samt vilka arbetstyper och produkter som ska vara kopplat till projektet. Klicka här för att läsa mer.

Fakturering

• Redigeringen av fakturaposter är uppdaterad, och vi har förenklat hanteringen av fakturaposter. Klicka här för att läsa mer.
  • Gruppering av fakturaposter är förbättrad. Resekostnader kan nu grupperas på olika sätt, t.ex. efter typ av resekostnad eller person. Vi introducerar också möjligheten att gruppera produkter. Klicka här för att läsa mer.
  • Beskrivning av fakturaposter är uppdaterad och stödjer nu produkter. Klicka här för att läsa mer.

Enkel inloggning

Avrundning av decimaler

• Borttaget från fredagens uppdatering:
       På fakturor och offerter (förslag) avrundas nu beloppet enligt gällande regler i Sverige och Norge.

Detta eftersom vi i sluttester upptäckt problem med funktionen. Vi kommer att informera om ett nytt datum när funktionen kommer att släppas.

Arbetstimmar

• En ny tidsrapporteringstyp kallat timregistreringstyper tillkommer. Tidsregistreringstyper är timmar som inte är arbetstimmar, t.ex. lunch eller restid. De inkluderas inte i totalt antal arbetstimmar för användaren, och de rapporteras separat. Klicka här för att läsa mer.