eFina

Kuvaus

Liittymän avulla voidaan siirtää myyntilaskut, myyntireskontra, tuoterekisteri, ostolaskut ja työrekisteri Visma Severasta eFinaan. Liittymä mahdollistaa myös Matkalaskujen siirron Severasta eFinaan.

Rajapinnan teknisen toteutuksen on tehnyt Administer Oy käyttäen Visma Severa APIa. Visma Severan ja eFinan välisen rajapinnan käyttötuen tarjoaa Administer.

Laskujen lähetys toimii siten, että Visma Severaan määritetään laskun tila esim. "Odottaa siirtoa eFinaan", josta laskut haetaan automaattisesti eFinaan. Kun lasku on siirretty eFinaan, laskun tila muuttuu Visma Severassa automaattisesti siirretyn laskun tilaan.

Asiakasrekisteri

Asiakasrekisteri siirtyy Visma Severasta eFinaan.

Tuoterekisteri

Tuoterekisteri siirtyy Visma Severasta eFinaan.

Myyntireskontra

Myyntireskontra siirtyy Visma Severasta eFinaan.

Ostolaskut

Ostolaskut siirtyvät eFinasta Visma Severan työlle kuluksi.

Työrekisteri

Työrekisteri siirtyy Visma Severasta eFinaan.

Matkalaskut

Matkalaskut siirtyy Visma Severasta eFinaan.

Takaisin ylös

Huomio ennen aloittamista

• Asiakkaalla on oltava sopimus Administerin kanssa eFina-liittymän käytöstä
  • Visma Severan pääkäyttäjä voi aktivoida eFina-liittymän suoraan Laajennukset-osion kautta, katso ohje "Lisäosan tai rajapinnan lisääminen ja poistaminen käytöstä".
  • Sovi laskuaineiston siirtoaika Visma Severasta eFinaan Administerin kanssa.
  • Sovi matkalaskuaineiston siirtoaika Visma Severasta eFinaan Administerin kanssa (Severassa oltava käytössä Matkalasku-lisäosa).

Takaisin ylös

Käyttöönotto

Kytke käyttöön API-parametri 'Verkkolaskuosoitetiedot asiakkaalle'.

1. Valitse Työkalut > Asetukset > Yritystiedot
  2. Avaa API-parametrit -kohta
  3. Valitse verkkolaskutustiedot asiakkaalle ja tallenna asetuksetAPIParametrit.PNG

Luo API avain. Ohje API-avaimen luomiseen. API avain tarvitaan tietojen siirtoon Visma Severan ja eFinan välillä.

1. Määritä API käyttäjän käyttöoikeudet Visma Severaan seuraavasti:
    1. Asiakkaat => Kaikki
    2. Työt => Kaikki
    3. Käyttäjät => Kaikki

Muokkaa Visma Severan tuotteille sama tuotekoodi kuin eFinassa käyttämäsi tuotekoodi. Muussa tapauksessa Visma Severan tuotteet päivittyvät sellaisenaan eFinaan (eli mikäli Visma Severassa oleva tuote on ilman tuotekoodia, tuote viedään eFinaan myös ilman tuotekoodia).

1. Valitse Työkalut > Asetukset ja Tuotteet
  2. Klikkaa tuotteen nimen edessä olevaa kynän kuvaa
  3. Anna tuotteelle koodi

Muokkaa Visma Severassa käyttämäsi työlajit ja työlajikoodit vastaamaan eFinassa olevia tuotteita. (Mikäli tätä ei tehdä, työlajit siirtyvät eFinaan ilman koodia.)

1. Valitse Työkalut > Asetukset > Työlajit
  2. Lisää kaikille Visma Severassa käytössä oleville työlajeille koodit kohdentaen ne eFinan tuotteiksi.

Muokkaa/Lisää Visma Severassa käyttämäsi matkakulut ja matkakulukoodit eFinaan tuotteeksi. (Mikäli tätä ei tehdä, matkakulut siirtyvät eFinaan ilman koodia.)

1. Valitse Työkalut > Asetukset ja Matkakulut
  2. Lisää kaikki Visma Severassa käytössä olevat matkakulut ja koodit eFinaan tuotteeksi.

Määrittele Severaan laskun siirrossa käytettävät laskujen tilat. HUOM! Oletuksena laskun tilan nimet ovat kuten alla, varmista laskun tilan nimet administerilta.

1. Avaa Työkalut > Asetukset > Laskun tilat
  2. Lisää kuvassa näkyvät laskun tilat "Odottaa siirtoa eFinaan" sekä "Siirretty eFinaan".

Takaisin ylös

Laskuaineiston luominen

1. Luo lasku Visma Severaan
  2. Muuta laskun tila 'Odottaa siirtoa eFinaan' laskun tilaan
  3. Valitse Tallenna

4. Aineisto siiryy eFinaan Administerin kanssa sovitun aikataulun mukaan.
  5. Kun lasku on siirtynyt eFinaan, laskun tila muuttuu automaattisesti "Siirretty eFinaan" laskun tilaan.

HUOM! Kun lasku on siirtynyt eFinaan, älä tee muutoksia Visma Severassa olevalle laskulle tämän jälkeen. Tekemäsi muutokset eivät päivity eFinaan!

Takaisin ylös

Vinkit

Laskutustapa määräytyy Severan verkkolaskuosoite-kentästä seuraavasti:
- Jos kenttä on tyhjä, lasku lähtee postitse asiakaskortilla määritettyyn postiosoitteeseen
- Jos kentässä on sähköpostiosoite, lasku lähtee sähköpostitse
- Muutoin lasku lähtee kentässä olevaan osoitteeseen verkkolaskuna

Huomioithan, että eFinassa tulee valita laskun toimitustapa, eFina hakee tiedot yllä mainituista kentistä.