Fivaldi

Kuvaus

Liittymän avulla voidaan siirtää myyntilaskut Visma Severasta Fivaldiin. Severan myyntilaskut siirtyvät Fivaldiin tilauksina, ei suoraan reskontraan.

Laskujen siirto toimii siten, että Visma Severaan määritetään laskun tila, josta laskut siirretään Fivaldiin. Visma Severassa klikataan painiketta 'Lataa laskut', jolloin myyntilaskut, jotka ovat asetuksiin määritellyssä 'Ladattavien laskujen tila?' laskun tilassa siirtyvät suoraan Fivaldiin tilauksina. Laskujen siirtämisen jälkeen, Visma Severassa olevan laskun tila muutetaan asetuksiin määriteltyyn 'Laskujen tila Visma Severassa lataamisen jälkeen?' laskun tilaksi klikkaamalla 'Muuta tilaa'.

Asiakasrekisteri

Asiakasrekisteri siirtyy laskun mukana Visma Severasta Fivaldiin.

Myyntireskontra

Myyntireskontra siirtyy laskun mukana Visma Severasta Fivaldiin.

Takaisin ylös

Huomio ennen aloittamista

• Fivaldi-tiliin tulee kytkeä XML-rajapinta (XLM siirtomoduuli) käyttöön. XML-rajapinnan kytkentä on maksullista, varmista hinnoittelu Fivaldin asiakastuesta.
  • Fivaldi-liittymän aktivointi Visma Severaan pääkäyttäjän oikeuksilla laajennuksien kautta, katso ohje lisäosan aktivointi.

Takaisin ylös

Käyttöönotto

1. Muokkaa/Lisää Visma Severaan Fivaldissa käyttämäsi tuotteet

Mikäli haluat käyttää oletuskoodia kaikilla tuotteilla, jätä tuotteet määrittelemättä ja siirry seuraavaan kohtaan. Tällöin tuotteet siirtyvät Fivaldiin oletustuotekoodilla.

• Valitse Työkalut > Asetukset ja Tuotteet
  • Anna tuotteen nimi ja valitse Lisää

• Anna tuotteelle koodi (voit halutessasi määritellä tuotteelle myös muut tiedot). Koodin tulee vastata Fivaldissa olevan tuotteen koodia.
  • Määrittele kaikki Fivaldissa käytössä olevat tuotteet.

2. Muokkaa/Lisää Visma Severassa käyttämäsi työlajit ja työlajikoodit Fivaldiin tuotteeksi.

Mikäli haluat käyttää oletustuotekoodia työlajin koodina, jätä työlajien koodit määrittelemättä ja siirry seuraavaan kohtaan. Tällöin työlajit siirtyvät Fivaldiin oletustuotekoodilla.

• Valitse Työkalut > Asetukset ja Työlajit
  • Lisää kaikki Visma Severassa käytössä olevat työlajit ja koodit Fivaldiin tuotteeksi.

3. Muokkaa/Lisää Visma Severassa käyttämäsi matkakulut ja matkakulukoodit Fivaldiin tuotteeksi.

Halutessasi käyttää oletustuotekoodia matkakulujen koodina, jätä matkakulujen koodit määrittelemättä ja siirry seuraavaan kohtaan. Tällöin matkakulut siirtyvät Fivaldiin oletustuotekoodilla.

• Valitse Työkalut > Asetukset ja Matkakulut
  • Lisää kaikki Visma Severassa käytössä olevat matkakulut ja koodit Fivaldiin tuotteeksi.

4. Määrittele käyttäjän koodi Visma Severaan mikäli laskulla oleva laskutusyhteyshenkilö halutaan siirtää Fivaldin laskulle myyjäksi. Huom! Mikäli koodia ei ole annettu, aineistoon tulee oletuksena koodi 100.

5. Luo Severaan laskun tilat, josta laskuaineisto ladataan. Valitse Työkalut > Asetukset > Laskun tilat. Lisää kuvissa näkyvät laskun tilat.

6. Avaa Visma Severan Fivaldi tiedonsiirto -asetukset Työkalut > Tiedonsiirto ja valitse asetukset.

• Määritä Fivaldi-yritysnumero (varmista yritystunnus Fivaldista)
  • Määritä oletuskoodi tuotteelle. Oletuskoodi tulee myös lisätä Fivaldin tuoterekisteriin oletustuotteeksi.
  • Valitse 'Ladattavien laskujen tila'-pudotusvalikkoon 'Odottaa lähetystä Fivaldiin' laskun tila
  • Valitse 'Tila, johon laskut siirretään'-pudotusvalikkoon 'Siirretty Fivaldiin' laskun tila
  • Tallenna asetukset

Takaisin ylös

Laskuaineiston muodostaminen

1. Luo lasku Visma Severaan

2. Muuta laskun tila 'Odottaa lähetystä Fivaldiin' laskun tilaan ja valitse Tallenna

3. Avaa Työkalut > Tiedonsiirto ja valitse Lataa laskut

4. Tallenna XML-tiedosto tietokoneelle.

5. Lataa laskuaineisto Fivaldiin

6. Muuta lataamiesi laskujen tila avaamalla Työkalut > Tiedonsiirto ja valitse Muuta tilaa

Takaisin ylös

Mitkä tiedot siirtyvät Visma Severan laskulta laskuaineistoon?

Myyntilaskulta siirtyvät tiedot:

Visma Severa
Kenttä laskuaineistossa Merkkimäärä/Lisätietoja
Laskun numero SalesOrderNo
Laskun päivämäärä SalesOrderDeliveryDate
Eräpäivä EI SIIRRY
Laskun kirjauspäivämäärä SalesOrderDate 8
Asiakasnumero SalesOrderCompanyID
Asiakkaan nimi CompanyName1 38
Asiakkaan nimi CompanyName2 38
Osoite FVAddrStreetAddress 80
Postinumero FVAddrPostalCode 10
Postitoimipaikka FVAddrPostalAddress 60
Viitteenne SalesOrderAdditionalInfo 76
Viitteemme SalesOrderReference 57
Tilausnumero EI SIIRRY
Maksuehto FVTOPDueDays
Laskutusyhteyshenkilön koodi (käyttäjän koodi) SalesOrderSalesman Id Huom! Oletuksena koodi 100
Laskutusyhteyshenkilö FVSalesmanName
Asiakkaan yhteyshenkilö SalesOrderOrderer
Muistiinpanot SalesOrderRowProductName 80*
Laskurivien yläpuolella oleva vapaa tekstikenttä SalesOrderRowProductName 80*
Laskurivien alapuolella oleva vapaa tekstikenttä SalesOrderRowProductName 80*
Käänteinen verovelvollisuus kuvaus-kenttä EI SIIRRY

*Kun merkkimäärä ylittyy, siirtoaineistoon muodostuu uusi rivi, jonne ylimenevät merkit siirretään.

Laskuriveiltä taustalla siirtyvät tiedot:

Visma Severa Fivaldi Merkkimäärä Lisätietoja
Laskurivin numero SalesOrderRowNo 80
Tuotekoodi SalesOrderRowProductId   Koodi oletustuotteelle, tuotteelle,
matkakululle ja tuntikirjaustyypille.
Nimike SalesOrderRowProductName 80
Määrä SalesOrderRowQuantity
Yksikköhinta SalesOrderRowTaxableUnitPrice 10 Laskurivin yksikköhinta
Tuotteen yksikkö FVNameText   esim. kpl
Kieli FVNameLanguage

Takaisin ylös

Tyypillisiä virhetilanteita

1. "Ei löydettyjä laskuja"

• Tarkista, että lasku on tilassa "Odottaa siirtoa Fivaldiin".

2. Virheilmoitus Fivaldissa "Tiliöinti ei onnistu"

• Varmista, että Visma Severan laskulla olevien tuotteiden tuotekoodit on syötetty myös Fivaldin tuoterekisteriin.
  • Varmista, että Visma Severaan määritelty oletustuotteen tuotekoodi on lisätty Fivaldin tuoterekisteriin samalla tuotekoodilla.