Visma Econet

Kuvaus

Liittymän avulla voidaan siirtää Severassa olevat myyntilaskut Econettiin myyntitilauksiksi tai siirtää myyntilasku- sekä myyntireskontra-aineisto Visma Severasta Visma Econettiin.

Laskujen lähetys toimii siten, että Visma Severaan määritetään laskun tila, josta laskut siirretään Visma Econettiin. Visma Severassa klikataan painiketta "Lataa myyntitilaukset" tai 'Lataa myyntilaskut', jolloin myyntilaskut, jotka ovat asetuksiin määritellyssä 'Ladattavien laskujen tila?' laskun tilassa siirtyvät suoraan Visma Econettiin. Laskujen siirtämisen jälkeen, Visma Severassa olevan laskun tila muutetaan asetuksiin määriteltyyn 'Laskujen tila Visma Severassa lataamisen jälkeen?' laskun tilaksi klikkaamalla 'Muuta tilaa'.

Asiakasrekisteri

Asiakasrekisteri siirtyy laskun mukana Visma Severasta Visma Econettiin.

Tuoterekisteri

Tuoterekisteri siirtyy laskun mukana Visma Severasta Visma Econettiin

Myyntireskontra (myyntilaskuja siirrettäessä)

Myyntireskontra siirtyy laskun mukana Visma Severasta Visma Econettiin.

Takaisin ylös

Huomio ennen aloittamista

• Asiakkaalla on voimassa oleva Visma Econet -tili.
  • Visma Econet -liittymän aktivointi Visma Severaan pääkäyttäjän oikeuksilla laajennuksien kautta, katso ohje lisäosan aktivointi.

Takaisin ylös

Myyntitilaukset käyttöönotto

1. Muokkaa/Lisää Visma Severaan Visma Econetissa käyttämäsi tuotteet. Halutessasi voit käyttää oletuskoodia kaikilla tuotteilla, jätä tuotteet määrittelemättä ja siirry seuraavaan kohtaan. Tällöin tuotteet siirtyvät Visma Econettiin oletuskoodilla.

• Valitse Työkalut > Asetukset ja Tuotteet
  • Anna tuotteen nimi ja valitse Lisää

• Anna tuotteelle koodi (voit halutessasi määritellä tuotteelle myös muut tiedot). Koodin tulee vastata Visma Econetissa olevan tuotteen koodia.
  • Määrittele kaikki Visma Econetissa käytössä olevat tuotteet.

2. Muokkaa/Lisää Visma Severassa käyttämäsi työlajit ja työlajikoodit Visma Econetin tuotteeksi.

• Valitse Työkalut > Asetukset ja Työlajit
  • Lisää kaikki Visma Severassa käytössä olevat työlajit ja koodit Visma Econettiin tuotteeksi.

3. Muokkaa/Lisää Visma Severassa käyttämäsi matkakulut ja matkakulukoodit Visma Econettiin tuotteeksi.

• Valitse Työkalut > Asetukset ja Matkakulut
  • Lisää kaikki Visma Severassa käytössä olevat matkakulut ja koodit Visma Econettiin tuotteeksi.

4. Muuta pankkitilin numero IBAN-muotoon. Avaa Työkalut > Asetukset > Pankkitilit. Klikkaa kynän kuvaa ja muokkaa pankkitilin numero IBAN muotoon.

5. Luo Severaan laskun tilat, josta laskuaineisto ladataan. Valitse Työkalut > Asetukset > Laskun tilat. Lisää kuvissa näkyvät laskun tilat.

6. Varmista, että asiakaskortilla on verkkolaskuosoitteet. Verkkolaskuosoite tulee lisätä siitä syystä, että liittymä on toteutettu Finvoicea käyttämällä ja tiedot haetaan laskuaineistoon mikäli asiakkaalla on verkkolaskuosoite lisättynä.

• Etsi asiakas esim. pikahausta
  • Avaa asiakastiedot-osio
  • Valitse Muokkaa
  • Syötä Verkkolaskuosoite ja välittäjän tunnus (mikäli asiakkaalle ei ole näitä tietoja, voit syöttää esim. tiedon "Verkkolaskutiedot" molempiin kenttiin).

7. Lisää henkilöille koodi, jotta tiedot linkittyvät Econetin myyjä-tietoihin. (mikäli Severan työn myyjä tietoa ei tarvita Econetissa, voit siirtyä kohtaan 8.)

• Avaa Työkalut > Käyttäjienhallinta
  • Avaa käyttäjän tiedot
  • Siirry yhteenveto-osioon
  • Valitse Muokkaa
  • Anna sama koodi kuin mikä on määritelty Econetiin henkilölle

8. Avaa Visma Severan Visma Econet tiedonsiirto -asetukset Työkalut > Tiedonsiirto ja valitse asetukset.

• Määrittele Laskujen tila Econet-sovelluksessa (Kesken, Laskutusvalmis tai Laskutettu)
  • Määritä oletuskoodi tuotteelle. Oletuskoodi tulee myös lisätä Visma Econetin tuoterekisteriin.
  • Yksikön koodia ei tarvitse syöttää mikäli siirrät ainoastaan myyntitilauksia. Mikäli siirrät myös myyntilaskuja, anna oletuskoodi yksikölle (voit halutessasi jättää tämän myös määrittelemättä). Yksikön koodi kohdennetaan Visma Econetin kustannuspaikkaan.
  • Valitse 'Ladattavien laskujen tila'-pudotusvalikkoon 'Odottaa lähetystä Visma Econettiin' laskun tila
  • Valitse 'Tila, johon laskut siirretään'-pudotusvalikkoon 'Siirretty Visma Econettiin' laskun tila
  • Tallenna asetukset

Takaisin ylös

Myyntilaskut käyttöönotto

1. Halutessasi voit siirtää Visma Severan yksiköt Visma Econetin kustannuspaikoiksi, anna koodi Visma Severan yksikölle. Huom! Voit jättää koodin antamatta, mikäli yksiköitä ei tarvitse siirtää Visma Econetin kustannuspaikaksi.

• Valitse Työkalut > Asetukset ja Yksiköt
  • Anna Visma Severan yksikölle sama koodi kuin Visma Econetin kustannuspaikalle on määritelty

2. Muokkaa/Lisää Visma Severaan Visma Econetissa käyttämäsi tuotteet. Halutessasi voit käyttää oletuskoodia kaikilla tuotteilla, jätä tuotteet määrittelemättä ja siirry seuraavaan kohtaan. Tällöin tuotteet siirtyvät Visma Econettiin oletuskoodilla.

• Valitse Työkalut > Asetukset ja Tuotteet
  • Anna tuotteen nimi ja valitse Lisää

• Anna tuotteelle koodi (voit halutessasi määritellä tuotteelle myös muut tiedot). Koodin tulee vastata Visma Econetissa olevan tuotteen koodia.
  • Määrittele kaikki Visma Econetissa käytössä olevat tuotteet.

3. Muokkaa/Lisää Visma Severassa käyttämäsi työlajit ja työlajikoodit Visma Econetin tuotteeksi.

• Valitse Työkalut > Asetukset ja Työlajit
  • Lisää kaikki Visma Severassa käytössä olevat työlajit ja koodit Visma Econettiin tuotteeksi.

4. Muokkaa/Lisää Visma Severassa käyttämäsi matkakulut ja matkakulukoodit Visma Econettiin tuotteeksi.

• Valitse Työkalut > Asetukset ja Matkakulut
  • Lisää kaikki Visma Severassa käytössä olevat matkakulut ja koodit Visma Econettiin tuotteeksi.

5. Muuta pankkitilin numero IBAN-muotoon. Avaa Työkalut > Asetukset > Pankkitilit. Klikkaa kynän kuvaa ja muokkaa pankkitilin numero IBAN muotoon.

6. Luo Severaan laskun tilat, josta laskuaineisto ladataan. Valitse Työkalut > Asetukset > Laskun tilat. Lisää kuvissa näkyvät laskun tilat.

7. Avaa Visma Severan Visma Econet tiedonsiirto -asetukset Työkalut > Tiedonsiirto ja valitse asetukset.

• Määrittele Laskujen tila Econet-sovelluksessa (Kesken, Laskutusvalmis tai Laskutettu)
  • Määritä oletuskoodi tuotteelle. Oletuskoodi tulee myös lisätä Visma Econetin tuoterekisteriin.
  • Anna oletuskoodi yksikölle (voit halutessasi jättää tämän myös määrittelemättä). Yksikön koodi kohdennetaan Visma Econetin kustannuspaikkaan.
  • Valitse 'Ladattavien laskujen tila'-pudotusvalikkoon 'Odottaa lähetystä Visma Econettiin' laskun tila
  • Valitse 'Tila, johon laskut siirretään'-pudotusvalikkoon 'Siirretty Visma Econettiin' laskun tila
  • Tallenna asetukset

Takaisin ylös

Laskuaineiston luominen

1. Luo lasku Visma Severaan

2. Muuta laskun tila 'Odottaa lähetystä Visma Econettiin' laskun tilaan ja valitse Tallenna

3. Avaa Työkalut > Tiedonsiirto ja valitse Lataa myyntitilaukset tai Lataa Myyntilaskut

4. Tallenna tiedosto tietokoneelle.

5. Lataa laskuaineisto Visma Econettiin.

6. Muuta lataamiesi laskujen tila avaamalla Työkalut > Tiedonsiirto ja valitse Muuta tilaa

Takaisin ylös

Tekninen kuvaus myyntitilaukset

Laskulta siirtvät tiedot:

Visma Severa
Visma Econet
Merkkimäärä
Laskun numero Tilausnro 1-20
Laskun päivämäärä Pvm 8
Asiakasnumero Asiakasnumero 0-35
Asiakkaan nimi Asiakas 2-35
Asiakkaan osoite Toimitusosoite 2-35
Asiakkaan postinumero ja kaupunki Toimitusosoite 2-35
Severan työn myyjä Myyjä
Yhteensä alv 0% (Severan laskulta) Välisumma
Yhteensä Yhteensä
Muistiinpanot Lisätietotekstit 0-512
Laskurivien yläpuolella oleva vapaa tekstikenttä Lisätietotekstit 0-512
Laskurivien alapuolella oleva vapaa tekstikenttä Lisätietotekstit 0-512

Laskuriveiltä taustalla siirtyvät tiedot:

Visma Severa
Visma Econet
Merkkimäärä
Tuotekoodi Nimike 20
Laskurivin kuvaus Selite 255
Määrä Määrä
Yksikkö Yksikkö 10
Yksikköhinta a-hinta
Laskurivin ALV % Alv
Kokonaishinta laskuriviltä (Määrä * Yksikköhinta) Summa
Laskurivin verollinen kokonaishinta Yhteensä

Takaisin ylös

Tekninen kuvaus myyntilaskut

Laskulta siirtvät tiedot:

Visma Severa
Visma Econet
Merkkimäärä
Laskun numero Laskunro
Laskun päivämäärä Pvm 8
Eräpäivä Eräpäivä 8
Asiakasnumero Asiakas
Asiakkaan nimi Laskutusosoite 50
Asiakkaan osoite Laskutusosoite 50
Asiakkaan postinumero ja kaupunki Laskutusosoite 50
Asiakkaan yhteyshenkilö Yht.hlö 50
Yhteensä alv 0% (Severan laskulta) Välisumma
Yhteensä Yhteensä
Viitenumero (Severan laskulta) Viitenumero
Laskurivien yläpuolella oleva vapaa tekstikenttä Toimitusviite-kenttä (Comments1) 255
Viitteemme Toimitusviite-kenttä (Comments2) 255
Tilausnumero/Viitteenne Toimitusviite-kenttä (Comments3) 255
Laskutusyhteyshenkilö EI SIIRRY
Muistiinpanot EI SIIRRY
Laskurivien alapuolella oleva vapaa tekstikenttä EI SIIRRY

Laskuriveiltä taustalla siirtyvät tiedot:

Visma Severa
Visma Econet
Merkkimäärä
Tuotekoodi Nimike 20
Laskurivin kuvaus Selite 255
Määrä Määrä
Yksikkö Yksikkö 10
Yksikköhinta a-hinta
Laskurivin ALV % Alv
Kokonaishinta laskuriviltä (Määrä * Yksikköhinta) Summa
Laskurivin verollinen kokonaishinta Yhteensä
Yksikön koodi Kustannuspaikka 10

Takaisin ylös

Tyypillisiä virhetilanteita

1. "Tietoa ei löydy"

• Tarkista, että lasku on tilassa "Odottaa siirtoa Visma Econettiin".