Talenom

Ohjeen sisältö

Kuvaus

Liittymän avulla voidaan siirtää myyntilaskut, myyntireskontra ja tuoterekisteri Visma Severasta Talenomiin.

Rajapinnan teknisen toteutuksen on tehnyt Talenom käyttäen Visma Severa APIa. Visma Severan ja Talenomin välisen rajapinnan käyttötuen tarjoaa Talenom.

Laskujen lähetys toimii siten, että Visma Severaan määritetään laskun tila esim. "Odottaa siirtoa Talenomiin", josta laskut haetaan automaattisesti Talenomiin. Kun lasku on siirretty Talenomiin, laskun tila muuttuu Visma Severassa automaattisesti siirretyn laskun tilaan.

Asiakasrekisteri

Asiakasrekisteri siirtyy Visma Severasta laskun mukana Talenomiin. HUOM! Osoitetiedot päivittyvät Talenomiin, mikäli Severassa asiakastietoja muutetaan. Päivitetyt osoitetiedot tulevat aina seuraavan uuden laskun mukana Severasta Talenomin järjestelmään. Myös verkkolaskuosoite poistuu ja automaattinen verkkolaskutus kytkeytyy pois nyt Talenomin asiakastiedoista, mikäli poistatte tiedot Severassa tietyn asiakkaan takaa.

Tuoterekisteri

Tuoterekisteri siirtyy Visma Severasta Talenomiin.

Myyntireskontra

Myyntireskontra siirtyy Visma Severasta Talenomiin.

Takaisin ylös

Huomio ennen aloittamista

Takaisin ylös

Käyttöönotto

1. Kytke "Työkalut > Asetukset > Yritystiedot > API-parametrit" -valikosta käyttöön API-parametri "Verkkolaskuosoitetiedot asiakkaalle" ja tallenna asetukset.APIParametrit.PNG
  2. Luo API avain tukisivuston ohjeen mukaisesti: API-avaimen luomiseen. API-avain tarvitaan tietojen siirtoon Visma Severan ja Talenomin välillä. Severassa luotu API-tunnus tulee toimittaa Talenomille
    • Määritä API käyttäjän käyttöoikeudet Visma Severaan asiakkaille, töille ja käyttäjille seuraavasti:
      • Asiakkaat: Kaikki
      • Työt: Kaikki
      • Käyttäjät: Kaikki
  3. Muokkaa Visma Severan tuotteille sama tuotekoodi kuin Talenomissa käyttämäsi tuotekoodi. Muussa tapauksessa Visma Severan tuotteet päivittyvät sellaisenaan Talenomiin (eli mikäli Visma Severassa oleva tuote on ilman tuotekoodia, tuote viedään Talenomiin myös ilman tuotekoodia).
    • Valitse "Työkalut > Asetukset ja Tuotteet"
    • Klikkaa tuotteen nimen edessä olevaa kynän kuvaa
    • Anna tuotteelle koodi

4. Muokkaa Visma Severassa käyttämäsi työlajit ja työlajikoodit vastaamaan Talenomissa olevia tuotteita. Mikäli tätä ei tehdä, työlajit siirtyvät Talenomiin ilman koodia.
    • Valitse "Työkalut > Asetukset > Työlajit"
    • Lisää kaikille Visma Severassa käytössä oleville työlajeille koodit kohdentaen ne Talenomiin tuotteiksi.

5. Muokkaa/Lisää Visma Severassa käyttämäsi matkakulut ja matkakulukoodit Talenomiin tuotteeksi. Mikäli tätä ei tehdä, matkakulut siirtyvät Talenomiin ilman koodia.
    • Valitse "Työkalut > Asetukset ja Matkakulut"
    • Lisää kaikki Visma Severassa käytössä olevat matkakulut ja koodit Talenomiin tuotteeksi.
  6. Määrittele Severaan laskun siirrossa käytettävät laskujen tilat. HUOM! Oletuksena laskun tilan nimet ovat kuten alla, varmista laskun tilan nimet Talenomilta.
  7. Avaa "Työkalut > Asetukset > Laskun tilat" ja lisää kuvassa näkyvät laskun tilat "Odottaa siirtoa Talenomiin" sekä "Siirretty Talenomiin".

Laskuaineiston luominen

1. Luo lasku Visma Severaan
  2. Muuta laskun tila 'Odottaa siirtoa Talenomiin' laskun tilaan ja valitse Tallenna

3. Laskuaineisto siirtyy Talenomiin heidän kanssa sovitun aikataulun mukaisesti.
  4. Kun lasku on siirtynyt Talenomiin, laskun tila muuttuu automaattisesti "Siirretty Talenomiin" laskun tilaan.

HUOM! Kun lasku on siirtynyt Talenomiin, älä tee enää muutoksia Visma Severassa olevalle laskulle sillä tekemäsi muutokset eivät päivity Talenomiin.