Matkakulujen kirjaus: Visma Scanner- ja Visma Severa -mobiilisovellukset

Kun käytössänne on Matkalasku-lisäosa, voitte helpottaa matkalaskujen tekemistä käyttämällä mobiilisovelluksia. Visma Severa -mobiilisovelluksella voit kirjata kilometrikorvauksia ja päivärahoja sekä Visma Scanner -mobiilisovelluksella voit kirjata muita matkakuluja ja ottaa samalla kuvia matkakulujen kuiteista.

Molemmat sovellukset ovat maksuttomia ja ladattavissa iOS-, Android- ja Windows phone -puhelimille.

Jos yrityksessänne ei vielä ole Matkalasku-lisäosaa käytössä, saatte sen maksuttomaan koekäyttöön ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme!

Visma Severa -mobiilisovellus

Visma Severa -mobiilisovellukseen kirjaudutaan samoilla tunnuksilla kuin Severaan. Mobiilisovelluksessa on muun muassa mahdollista kirjata työaikaa, poissaoloja (vaatii Aktiviteettien hallinta -lisäosan) ja matkakuluja sekä tarkastella asiakkaiden ja projektien (työ) tietoja.

1. Avaa Visma Severa -mobiilisovellus
  2. Kirjaudu samoilla tunnuksilla kuin kirjaudut Severaan

3. Valitse Lisää (Plus-painike)

4. Valitse avautuvasta valikosta Matkakulu, jotta pääset syöttämään kilometrejä, päivärahoja ja muita kuluja

5. Valitse kirjaukselle Työ, Vaihe ja Matkakulutyyppi ja täytä sen jälkeen vaadittavat tiedot (esim. määrä, aloitus ja lopetusaika)
  6. Tallenna kirjaus

Takaisin ylös

Visma Scanner -mobiilisovellus

Visma Scanner -mobiilisovellukseen kirjaudutaan samoilla tunnuksilla kuin Severaan, otetaan kuva matkakulun kuitista (esim. taksikuitti) sekä annetaan tarvittavat lisätiedot, kuten työ, jolle kulu halutaan kohdistaa sekä kuvaus ja summa.

Kun Severassa luodaan uusi matkalasku, matkakulurivit kuitteineen ilmestyvät näkymään automaattisesti. Ja mikä parasta, liitteet eivät vie Severan levytilaa!

1. Avaa Visma Scanner -mobiilisovellus
  2. Kirjaudu samoilla tunnuksilla kuin kirjaudut Severaan

3. Ensimmäisen kirjautumisen yhteydessä sovellus pyytää valitsemaan minne skannatut kuitit toimitetaan. Valitsemalla "Lähetä Visma Severaan", matkakulurivit tallennetaan kuitteineen suoraan Visma Severaan.

4. Ota kuva kuititista klikkaamalla kamera-ikonia. Huom! Voit myös käyttää aikaisemmin otettua kuvaa.

5. Hyväksy tai hylkää kuva ja ota uusi kuva

6. Valitse Projekti/Vaihe, jonne kulu kohdistetaan ja valitse Kulutyyppi. HUOM! Jos projektilla on alivaiheita, kulujen kirjaaminen työlle/päävaiheelle ei ole mahdollista vaan kulut on kohdistettava jollekin alivaiheelle. Jos työllä on vain yksi vaihe (päävaihe), kirjaus onnistuu normaalisti.
  7. Anna tarkentavat tiedot: Kulutyyppi, Hinta (EUR), ALV ja aloituspäivä ja Lähetä

Takaisin ylös

Matkalaskun teko Severassa

Kun matkalaskurivit ja kuitit on skannattu, varsinainen matkalasku tehdään Severassa.

1. Kirjaudu Severaan osoitteessa https://secure.severa.com
  2. Valitse Uusi - Matkalasku

3. Rivit, jotka on syötetty mobiilisovelluksissa näkyvät liitteineen matkalasku-näkymässä
  4. Valitse haluamasi rivit ja valitse Seuraava
  5. Tarkasta matkalaskun sisältö ja vaihda sen tila haluamaksesi