Follow

Käyttäjienhallinta - Kuinka lisään/poistan käyttäjän?

Sisältö

Muutokset käyttäjävaraukseen

Visma Severa laskuttaa käyttäjistä käyttäjävarauksen perusteella. Käyttäjävarausta nostetaan/lasketaan sen mukaan kuinka monta aktiivista käyttäjätunnusta tarvitaan. Käyttäjävarausta nostettaessa Severa muodostaa laskun ostoajanhetkestä laskutuskauden loppuun saakka per uusi ostettu käyttäjä. Käyttäjävarauksen laskeminen sen sijaan vaikuttaa seuraavalla laskulla laskutettavien käyttäjien määrään.

Käyttäjävarausta pääsee muuttamaan yrityksen pääkäyttäjäoikeudellinen henkilö suoraan Severasta:

  1. Valitse Laajennukset käyttöliittymän oikeasta ylälaidasta

    laajennukset.JPG

  2. Valitse Ominaisuudet

    ominaisuudet.jpg

  3. Kohdassa Käyttäjävaraus, muuta luku vastaamaan aktiivisten käyttäjätunnusten määrää. Huom! Käyttäjävaraus ei voi olla pienempi kuin aktiivisten käyttäjien määrä.

    kayttajavaraus.jpg

  4. Rullaa sivu alas ja valitse "Seuraava"

    seuraava.JPG

  5. Klikkaa vielä lopuksi "Vahvista sopimus"

    vahvista.jpg

Takaisin ylös

Uuden käyttäjän lisäys

Kun uusi käyttäjä tarvitsee pääsyn Severaan, on hyvä ensimmäiseksi varmistaa, että yrityksellä on vapaita käyttäjätilejä (=käyttäjävaraus). Jos käyttäjätilejä ei ole vapaana, käyttäjävarausta tulee ensin nostaa ja sen jälkeen käyttäjälle voi luoda käyttäjätunnukset ja määrittää tunnukselle halutut asetukset ja käyttöoikeudet.

Vapaiden käyttäjätilien tarkastus

  1. Valitse Työkalut - Käyttäjienhallinta
  2. Klikkaa painiketta "Lisää uusi käyttäjä"
  3. Tila-osiossa kerrotaan vapaiden käyttäjätilien määrä, jos käyttäjätilejä ei ole vapaana katso tämän ohjeen kohta "Muutokset käyttäjävaraukseen"

Käyttäjän lisääminen

  1. Valitse Työkalut - Käyttäjienhallinta
  2. Klikkaa painiketta "Lisää uusi käyttäjä"
  3. Anna uuden käyttäjän tiedot
  4. Klikkaa lopuksi "Tallenna", jos lisäät vain yhden käyttäjän tai "Tallenna ja lisää uusi", jos lisäät useamman käyttäjän
  5. Lisäyksen jälkeen on mahdollista määrittää vielä lisää työntekijän asetuksia Työkalut - Käyttäjienhallinta-valikon kautta

Käyttäjätunnuksen siirto käyttäjältä toiselle

Tilanteissa, joissa uusi työntekijä korvaa vanhan työntekijän, vanhan työntekijän tunnus muutetaan ensin pois käytöstä ja sen jälkeen luodaan uudelle työntekijälle oma tunnus. Näin laskutus ei muutu käyttäjävarauksen osalta, mutta molempien tunnuksien tietoja on mahdollista raportoida Severan raporteilla erikseen. Uusi työntekijä saa väliaikaisen salasanan sähköpostiinsa, kun tunnus luodaan.

Vanhan käyttäjän poistaminen käytöstä

  1. Valitse Työkalut - Käyttäjienhallinta
  2. Muokkaa poistettavan käyttäjän tietoja
  3. Valitse "Ei käytössä" henkilötietojen oikeasta yläkulmasta -> käyttäjävaraus vapautuu yrityksen käyttöön

Uuden käyttäjän lisääminen

  1. Valitse Työkalut - Käyttäjienhallinta
  2. Klikkaa "Lisää uusi käyttäjä" -painiketta
  3. Anna uuden käyttäjän tiedot
  4. Klikkaa lopuksi Tallenna
  5. Muokkaa vielä työntekijän tietoja ja lisää loput henkilötiedot, työsopimustiedot ja asetukset Työkalut - Käyttäjienhallinta-valikon kautta

Muistathan myös käydä lisäämässä uuden työntekijän tarvittavien töiden työryhmään:

  1. Avaa työ
  2. Avaa Aktiviteetit & Vaiheet
  3. Valitse Muokkaa työryhmää
  4. Lisää työntekijä työryhmään
  5. Tallenna muutos

Takaisin ylös

Käyttäjän poistaminen käytöstä

Kun työntekijä lähtee yrityksestä, käyttäjän käyttäjätunnus tulee poistaa käytöstä, jolloin tunnuksilla ei pääse enää kirjautumaan Severaan. Jos työntekijän tilalle ei tule uutta työntekijää, voitte samalla laskea käyttäjävarauksen määrää, jotta käyttäjävarausta ei laskuteta enää uudella laskutuskaudella. Käyttäjän poistaminen käytöstä ei poista käyttäjän tekemiä asioita järjestelmästä ja tiedot ovat edelleen raportoitavissa. Raporteilla käyttäjää ei kuitenkaan enää voi käyttää hakuehtona eli esimerkiksi Tuntilista-raportilla ei voi hakea vain tämän yksittäisen käyttäjän kirjauksia.

Käyttäjän poistaminen käytöstä

  1. Valitse Työkalut - Käyttäjienhallinta
  2. Muokkaa poistettavan käyttäjän tietoja
  3. Valitse "Ei käytössä" henkilötietojen oikeasta yläkulmasta

Organisaation ylimmän käyttäjän poistaminen käytöstä

Käyttäjällä, jolla ei ole esimiestä, ei ole valittavissa "Aktiivinen" ja "Ei käytössä" painikkeita. Jotta organisaation ylimmän käyttäjän saa poistettu käytöstä, jostakin toisesta käyttäjästä tulee ensin tehdä organisaation ylin (ei esimiestä) ja tämän jälkeen käyttäjän voi poistaa käytöstä normaalisti.

  1. Valitse Työkalut - Käyttäjienhallinta
  2. Etsi listalta käyttäjä, josta haluat tehdä organisaation ylimmän käyttäjän (ei esimiestä)
  3. Muokkaa käyttäjän tietoja
  4. Valitse käyttäjätietojen Yhteenveto-osiossa Muokkaa
  5. Klikkaa hiirellä Esimies-kentässä ja valitse avautuvasta valikosta Ei esimiestä
  6. Tallenna muutos
  7. Valitse uudelleen Työkalut - Käyttäjienhallinta
  8. Muokkaa poistettavan käyttäjän tietoja
  9. Nyt henkilön tiedoissa ovat Aktiivinen ja Ei käytössä -painikkeet normaalisti valittavissa
  10. Valitse "Ei käytössä" henkilötietojen oikeasta yläkulmasta

Takaisin ylös

Was this article helpful?
0 out of 0 found this helpful
Have more questions? Submit a request

0 Comments

Powered by Zendesk