Asetukset - Lomat

Kuvaus

Lomat ovat juhlapäiviä tai arkipyhiä, jotka yleensä sijoittuvat muulle viikonpäivälle kuin sunnuntaille. Osa niistä on tiettynä viikonpäivänä kuten helatorstai tai päivämääränä kuten jouluaatto 24.12. Visma Severaan on tuotu oletuksena kaikki viralliset juhlapäivät (huomaathan, että Juhannusaattoa ei ole lisätty oletuksena järjestelmään, koska se ei ole virallinen arkipyhä). Lomat on mahdollista määritellä maa kohtaisesti.

Visma Severa tukee lomia kun käytössä on edistynyt työajanhallinta lisäosa tai aktiviteettien hallinta lisäosa.

Kun käytössä on edistynyt työajanhallinta lisäosa, liukumasaldosta ei vähennetä lomaksi merkittyä päivää ja lomapäivälle kirjatut tunnit kasvattavat suoraan liukumasaldoa.

Takaisin ylös

Lomat (Aktiviteettien hallinta)

Lomia hallitaan Visma Severan asetuksien kautta.

1. Valitse työkalut > Asetukset
  2. Valitse Tunnit ja matkat -osiosta Lomat

3. Valitse tarkasteltava Maa ja Vuosi

1. Lisää uusi Loma
    1. Päiväys: Päivämäärä, jolle loma sattuu (esim. vuonna 2014 juhannusaatto 20.6.)
    2. Kuvaus: Loman nimi
    3. Joka vuosi: Voit lisätä loman kaikille tulevillekin vuosille
    4. Asti: Voit määrittää vuosiluvun, johon asti loma lisätään
  2. Tallenna muutokset

Takaisin ylös

Lomat (Edistynyt työajanhallinta)

Lomia hallinnoidaan Visma Severan asetuksien kautta.

1. Valitse Työkalut - Asetukset

2. Valitse Tunnit ja matkat -osiosta Lomat

3. Valitse tarkasteltava Maa ja Vuosi

4. Lisää uusi loma

• Päiväys: Päivämäärä, jolle arkipyhä sattuu (esim. vuonna 2014 juhannusaatto 20.6.)
  • Kuvaus: Lomapäivän nimi
  • Joka vuosi: Voit lisätä loman kaikille tuleville vuosille
  • Asti: Voit määrittää vuosiluvun, johon asti loma lisätään

5. Tallenna muutokset

6. Laske liukumat uudelleen klikkaamalla sivun ylälaidan linkkiä "Työaikakirjausasetuksissa"

Takaisin ylös

Lomien määrittäminen käyttäjällä

Käyttäjän kalenterissa näkyvät sen maan lomapäivät, joka on merkitty hänelle käyttäjätietoihin. Voit tarkistaa asetuksen käyttäjienhallinnan kautta.

1. Valitse Työkalut - Käyttäjienhallinta

2. Etsi haluamasi käyttäjä

3. Avaa käyttäjätiedot esim. klikkaamalla käyttäjän nimeä

4. Avaa Henkilötiedot-osio auki ja tarkista ja tarvittaessa korjaa Maa-tieto

Takaisin ylös

Lomat tuntikirjaussivulla

Lomapäivät on merkitty tuntikirjassivun kalenteriin vihreällä värillä, kuten kuvassa näkyy 20.6.2013.