Käyttäjienhallinta - Kuinka luon Visma Severa API -avaimen

Kuvaus

Visma Severa API -avainta käytetään tunnistautumiseen tiedonsiirrossa Visma Severan ja 3:nnen osapuolen sovelluksen välissä.

API avain luodaan käyttäjän käyttäjätiliin. Suosittelemme luomaan yhden käyttäjän, joka on ainoastaan API käyttäjä, jotta käyttäjällä voidaan antaa  tarvittavat käyttöoikeudet Visma Severaan. Huomaathan, jos API avain luodaan normaalille käyttäjälle, käyttäjän lähtiessä yrityksestä tunnus muutetaan yleensä ei käytössä -tilaan. Käyttäjätunnuksen sulkeminen estää myös integraation toiminnan.

API käyttäjän lisääminen

1. Avaa ohje uuden käyttäjän lisäyksestä.
  2. Käyttäjän lisäyksen jälkeen avaa käyttäjätiedot ja avaa käyttöoikeudet -osio
  3. Valitse Muokkaa
  4. Muuta kohtaan "Oikeus Severa API:in" valinta Kyllä
  5. Varmista, että API - käyttäjällä on pääkäyttäjän oikeudet.
    • Asiakkaat => Kaikki
    • Työt => Kaikki
    • Käyttäjät => Kaikki
  6. Tallenna muutokset

Muodosta API-avain

1. Kirjaudu Visma Severaan luomallasi API-käyttäjällä
  2. Avaa Työkalut > Henkilötiedot
  3. Avaa Visma Severa API -osio
  4. Laita rasti kohtaan "API käytössä"
  5. Klikkaa "Muodosta API-avain"
  6. Tallenna tiedot

Kopio API-avain ja liitä se kolmannen osapuolen sovellukseen tai lähetä se henkilölle, joka on tekemässä asetuksia puolestanne.