Asetukset - Laskupohjat

Takaisin ylös

Mikä on laskupohja

Laskupohjalla voit määritellä etukäteen laskulla käytettävät asetukset. Laskun yläosa on jaettu osioihin (kuten asiakkaan yhteystiedot ja logo), joiden paikkaa voit muuttaa laskupohjassa hiirellä raahaamalla. Laskupohjaan voit syöttää oletustekstit laskurivien yläpuolella sekä alapuolella näkyviin teksti-kenttiin ja näitä tekstejä käytetään laskuilla, joissa laskupohja on käytössä. Laskupohjan asetukset-välilehdellä voit määritellä miten laskurivit näytetään, kuten laskurivien ryhmittely työtunneille, tuotteille ja matkoille.

Laskupohjia hallinnoidaan Työkalut > Asetukset > Laskupohjat -sivulta. Oletuslaskupohja tai laskupohjien periytyvyys voidaan valita yksikölle, asiakkaalle tai työlle. Tarvittaessa laskupohja on mahdollista vaihtaa yksittäiselle laskulle. Pääkäyttäjä voi myös luoda laskupohjia suoraan laskulta.

Takaisin ylös

Mikä on työkohtainen laskupohja

Työkohtainen laskupohja on laskupohja, jota ei ole mahdollista hallinnoida asetuksien kautta. Työkohtainen laskupohja luodaan kun laskun vapaita tekstikenttiä tai laskun asetuksia muokataan suoraan laskulla. Kun muutokset on tallennettu laskulle, työn laskupohja-valikkoon tulee näkyviin "Ei valmista laskupohjaa" ja seuraavalla laskulla kyseisellä työllä käytetään työkohtaista laskupohjaa. Työkohtaisen laskupohjan hallinnointi on mahdollista ainoastaan laskulta.

Luo tai muokkaa laskupohjaa (asetuksista)

Avaa Työkalut > Asetukset > Laskupohjat. Anna laskupohjalle nimi ja valitse Lisää. Lisää tai muokkaa olemassa olevaa laskupohjaa klikkaamalla kynän kuvaa laskupohjan nimen edestä. Laskupohjan asetuksissa on kaksi välilehteä, "Lasku" ja "Asetukset". Laskupohjan yläosan tietojen siirtäminen onnistuu raahaamalla laatikoita "Lasku" välilehdeltä. Osiot voit palauttaa alkuperäisille paikoilleen valitsemalla "Nollaa laskun otsikko" -valikosta oletus tai vaihtoehtoinen.

Lasku-välilehdellä voit määritellä myös oletus laskutusyhteyshenkilön sekä syöttää tekstiä laskurivien yläpuolella ja alapuolella näkyviin tekstikenttiin. Muista tallentaa asetukset ennen kuin poistut sivulta.

Asetukset-välilehdellä voit määritellä laskun värin, tyylin sekä valita laskulla näkyvät kentät. Voit myös määritellä laskurivien kuvaukset työtunneille, matkoille ja tuotteille sekä halutessasi valita ryhmittelyn laskuriveille.

Takaisin ylös

Luo laskupohja (laskulla)

Käyttäjä kenellä on pääkäyttäjän käyttöoikeudet voi luoda laskupohjia suoraan laskulla. Luo tai avaa lasku. Muuta halutessasi laskurivien ylä- tai alapuolella olevia tekstikenttiä. Näihin kenttiin syötetty teksti tallentuu myös laskupohjaan. Avaa laskun "Asetukset" välilehti. Muuta "Laskupohjan asetukset" haluamasi mukaan. Tämän jälkeen valitse "Tallenna organisaation laskupohjaksi" ja anna laskupohjalle nimi. Valitse Tallenna tallentaaksesi muutokset ja uuden laskupohjan.

Laskupohjan valitseminen

Yksikölle:

Avaa Työkalut > Asetukset > Yksiköt ja muokkaa yksikköä. Valitse laskupohja, jota käytetään yksiköllä oletuksena. Huomaathan, että tämä asetus yliajetaan mikäli asiakkaalle tai työlle on valittuna laskupohja.

Takaisin ylös

Asiakkaalle:

Etsi ja avaa asiakas. Avaa laskutustiedot osio ja valitse käytettävä laskupohja. Huomaathan, että tämä asetus yliajetaan mikäli työllä on valittuna laskupohja.

Takaisin ylös

Työlle:

Etsi ja avaa työ. Avaa laskutustiedot osio ja valitse laskupohja, jota käytetään tämän työn laskulla. Huomaathan, että kun yhdistät asiakkaan töitä samalle laskulle, käytetään aina asiakkaalle valittua laskupohjaa.

Takaisin ylös

Laskulle:

Luo lasku tai avaa olemassa oleva lasku. Avaa Asetukset-välilehti ja valitse käytettävä laskupohja.

Takaisin ylös

Laskupohjan muuttaminen massana asiakkaalle tai työlle

Avaa asiakkaat tai työt raportti. Rajaa hakutuoksia käyttämällä hakuehtoja. Valitse raportin Toiminto-valikosta "Muuta laskupohjaa" ja tämän jälkeen valitse käytettävä laskupohja valituille riveille. Päivitä rivit valitsemalla "Päivitä".