Kuinka laskutan töitä useammalta asiakkaalta?

Onko sinulla töitä, joissa työn tilaaja ei ole laskun maksaja? Tai töitä, joita tarvitsee laskuttaa useammalta asiakkaalta? Laskutus onnistuu Severassa myös näissä tapauksissa.

Laskutustiedot

Työn Laskutustiedot-osiossa voit hakea valmiina olevia asiakkaita tai lisätä uuden laskutusasiakkaan klikkaamalla "Lisää uusi" -painiketta. Kun olet valinnut/lisännyt asiakkaan, voit vaihtaa tämän oletuslaskutusasiakkaaksi.

Lasku luodaan Laskutustiedot-osiossa valitulle oletuslaskutusasiakkaalle, jos lasku luodaan

• työn Yhteenveto-osion ”Laskutettavissa”-linkin kautta
  • työn Laskutus ja liikevaihto -osion "Uusi lasku" –painikkeen kautta
  • Ylävalikon Uusi > Lasku kautta

Myös laskulla on mahdollista vaihtaa asiakasta. Kun asiakas muutetaan laskulla, osoitetiedot, asiakkaan yhteyshenkilö, y-tunnus sekä maksuehtotiedot muuttuvat sen mukaisesti.

Jos työlle määritetty asiakas ja laskutusasiakas eivät ole samoja, ”Uusi lasku” -valikon ”Asiakas”-kentässä näytetään ensin asiakas, jolle työ on tehty. Oletuslaskutusasiakas näytetään sulkujen sisällä kuten alla olevassa kuvassa:

Kun useampia töitä yhdistetään yhdelle laskulle, luodaan lasku työlle määritetylle asiakkaalle.

Raportointi

Laskut ja laskurivit -raporteilla on saatavilla tieto työn asiakkaasta sekä laskutusasiakkaasta omana kenttänään. Hakuja voi myös rajata näiden avulla.