Asetukset - Tuotetyyppien hallinta

Tuotteelle voidaan valita tyypiksi "oma työ", "alihankinta" tai "tuote".

• Tuote: Käytä tätä tyyppiä niille tuotteille, joilla laskutetaan esimerkiksi tarvikkeita tai lisenssimaksuja
  • Alihankinta: Käytä tätä tyyppiä niille tuotteille, joilla laskutetaan ulkoistettua työtä
  • Oma työ: Käytä tätä tyyppiä niille tuotteille, joilla laskutetaan itse tehtyä työtä, esimerkiksi konsultointipäiviä ja kiinteää laskutusta

Kun asetuksien kautta lisätään Severaan uusi tuote, tuotetyyppi valitaan lisäysvaiheessa.

Tuotetyyppiä on mahdollista vaihtaa Tuotteet-näkymän Tuotetyyppien hallinta -välilehdellä, jossa tuotetyypin voi vaihtaa yhdelle tai useammalle tuotteelle yhdellä kertaa.

1. Valitse tuotteen perässä näkyvästä alasvetovalikosta haluttu tuotetyyppi
  2. Tallenna muutos

Tuotetyyppi valitaan myös työllä Tuotteet-osion kautta nimikkeitä lisättäessä (nimike = tuote, jota ei löydy tuoterekisteristä).

Oletuksena käytetään tuotetyyppiä "Oma työ", mutta muokkaamalla lisättyä nimikettä, tuotetyypin saa muutettua halutuksi (oma työ, tuotteet tai alihankinta).

Tuotetyyppi valitaan myös laskulla nimikkeitä lisättäessä. Oletuksena käytetään tuotetyyppiä "Oma työ", mutta tuotetyypin voi vaihtaa laskurivillä alasvetovalikosta.