Projektipohja

Jos projektit ovat rakenteeltaan samankaltaisia, suosittelemme luomaan erityyppisiä projektipohjia, joita voi sitten hyödyntää uutta projektia avattaessa.

Voit käyttää mitä tahansa olemassa olevaa projektia pohjana tai voit luoda malliprojekteja, joille lisäät oletusarvoja kuten vaiherakenteen.

Projektipohja voidaan lisätä projektille sen avaamisen jälkeen. Projektipohjalta voi tuoda tietoja myös kesken projektin, sillä pohjan käyttö ei korvaa olemassa olevia tietoja vaan lisää valitut tiedot.

Mallipohja

Mallipohjaksi voi valita minkä tahansa yrityksen avoimen projektin. Kun klikkaat Projekti-kentässä hiirellä, listataan projektit aakkosittain nimen mukaan. Voit myös hakea projektia sen nimellä tai numerolla ja asiakkaan nimellä.

Projektiryhmä

Projektiryhmä-osiossa listataan sekä projektille jo lisäämäsi työryhmän jäsenet että projektipohjalla olevat työryhmän jäsenet. Huomaa, että jos poistat tässä näkymässä jäseniä, ne poistuvat myös projektilta. Valitse jäsenet -painikkeella saat lisättyä myös muita yrityksen käyttäjiä jo tässä vaiheessa projektille.

Projektisuunnitelma

Jos avaamallesi projektille on jo lisätty vaiheita, näet ensin projektille lisätyt vaiheet ja sen alapuolella projektille lisättävät vaiheet. Mikäli et tee tässä muutoksia, kaikki lisättävissä olevat vaiheet lisätään projektille. Halutessasi voit myös valita vain yksittäisiä vaiheita. Muutoksia esimerkiksi vaiheiden järjestykseen pääset tekemään vasta Projektisuunnitelma-välilehdellä. Jos vaiheille on lisätty aktiviteetteja, Ota mukaan vaiheiden aktiviteetit -liukukytkimellä saat ne kopioitua mukaan.

Maksuerät ja muut kulut

Tuotteet on jaoteltu tuotetyypeittäin omille välilehdilleen: oma työ, tuotteet ja alihankinta. Voit ottaa mukaan kaikki tai valita tuotavat tiedot yksitellen. Muokkaus on mahdollista vasta projektin Taloustiedot-välilehdellä.

Tiedostot ja linkit

Voit ottaa mukaan malliprojektille lisätyt tiedostot ja linkit. Voit ottaa mukaan kaikki tai valita tuotavat tiedot yksitellen.