Kuinka luon laskun?

Kun haluat luoda laskun yksittäisestä projektista, laskun luonti onnistuu helpoiten suoraan projektilta. Jos haluat luoda useamman laskun yhdellä kertaa, Laskutus > Luo laskuja -osio soveltuu tähän paremmin. Näkymässä on listattuna kaikki laskutettavissa olevat projektit joista voit luoda laskun.

Kun projektilla on laskutettavaa, ylälaidan Laskutettavissa-painike näyttää laskutettavissa olevan summan. Vaikka projektilla ei olisi laskutettavaa, voit luoda painikkeen kautta tyhjän Vedos-laskun.

Osa tiedoista haetaan laskun mallipohjalta (Toistuva vapaa teksti -kentät ja laskun asetukset) ja osa projektin asetuksista.

• Viitteemme
  • Viitteenne
  • Tilausnumero
  • Laskutuksen yhteyshenkilö
  • Maksuehto
  • Laskun mallipohja
  • Laskun muistiinpanot (Laskukohtainen)
  • Laskutusasiakas (Laskutuksen osoite ja yhteyshenkilö)

Kaikki laskutettavissa olevat tunnit, matkat ja maksuerät haetaan oletuksena laskuriveiksi. Voit lisätä myös uusia maksueriä suoraan laskulta.

Laskulle voit lisätä myös PDF-liitteitä laskun alalaidassa näkyvästä Liitteet-osiosta. Kun lasku on valmis, voit siirtää sen haluttuun tilaan laskun alalaidassa olevasta liukuvalikosta.

Kun haluat tarkastella laskun PDF-kuvaa, valitse laskun perässä olevasta nuolipainikkeesta "Näytä PDF".

Laskurivien muokkaus

Klikkaamalla laskurivin päällä pääset muokkaamaan laskurivin tietoja, kuten yksikköhintaa tai määrää. Tiliöintitietoja pääsee muokkaamaan laskurivin perässä olevasta kuvakkeesta. Matkakulu- ja tuntikirjausrivien muokkaus vaikuttaa vain laskuriviin, ei käyttäjän kirjaukseen. Maksueriin tehdyt muutokset laskulla päivittyvät sekä projektille, että Tunnit & kulut -näkymään.

Jos haluat poistaa laskulta rivejä, onnistuu se valitsemalla haluamasi rivit, jonka jälkeen Toiminto-valikko avautuu. Jos haluat laskuttaa rivit myöhemmin, valitse "Laskuta myöhemmin". Jos laskurivejä ei ole tarkoitus laskuttaa ollenkaan, valitse "Merkitse ei-laskutettavaksi". Huomaathan, että ei-laskutettavaksi merkityt rivit on mahdollista muuttaa laskutettavaksi laskun Laskuttamattomat nimikkeet -osiossa.

Laskuttamattomat nimikkeet

Laskuttamattomat nimikkeet -osiossa listataan kaikki laskulta poistetut rivit ja myöhemmin laskutettavissa olevat rivit esimerkiksi tuotteet, joille on annettu Laskutettavissa-päivämäärä tulevaisuuteen. Jos haluat lisätä laskulle rivejä, valitse haluamasi rivit ja valitse Toiminto-valikosta Laskuta nyt.