Follow

Laskut-näkymä

Laskutuksen laskut-osiossa näet laskut oletuksena Kanban-näkymässä. Voit tarkastella laskuja myös Lista-näkymässä valitsemalla sen laskutila-osion oikeasta yläkulmasta. Yhteenvetonäkymän yläosasta näet myös oleelliset KPI-luvut. Huomioithan, että suodattimien käyttö vaikuttaa myös KPI-lukuihin. Valitut suodattimet jäävät voimaan, kunnes niitä jälleen muutetaan.

Kanban-näkymä

Kanban-näkymässä näet laskut laskutilojen mukaisesti ja tässä näytetään kaikki aktiiviset laskun tilat, joita hallinnoidaan asetuksissa. Laskuja voidaan rajata Yksikkö (projekti) ja Projektipäällikkö -suodattimilla.

Hakukentästä voit etsiä laskuja asiakkaan, projektin ja laskunumeron mukaan. Laskuja voi myös avata klikkaamalla laskun laatikkoa. Tässä näkymässä voit myös nopeasti siirtää laskun tilasta toiseen raahaamalla.

lasku_kanban.png

Lista-näkymä

Lista-näkymässä näkyy kaikki suodattimien kriteerit täyttävät laskut järjestettynä oletuksena laskun numeron perusteella. Näkymä näyttää oletuksena 20 laskua, mutta valintaa voi muokata käyttämällä sivuvalinnan vieressä olevaa Per sivu -valintaa. Listaa voi suodattaa lisäksi myös laskun tilan ja päivän perusteella.

Laskun voi avata tarkasteltavaksi klikkaamalla laskun numeroa tai tilaa, jos laskulla ei vielä ole numeroa. 

lasku_lista.jpg

Laskuille voi tehdä muutoksia massana valitsemalla vasemman reunan valintaruutu halutuista laskuista, jolloin yläreunaan aukeaa Valitse toiminto -ikkuna. Klikkaamalla otsikkotason valintaruutua saat valittua kaikki listalla/sivulla näkyvät laskut. Valittuasi alasvetovalikosta toiminnon ja mahdollisen lisätiedon, esimerkiksi laskun tilan, saat muutokset tehtyä klikkaamalla Päivitä-painiketta.

valitse_toiminto.jpg

KPI-luvut

Näkymän yläreunassa on oleelliset KPI-luvut. Lukuihin vaikuttaa Yksikkö (projekti) ja Projektipäällikkö -suodattimet vaikuttavat näihin lukuihin. Summat lasketaan aina verottomina. Luvut koostuvat seuraavasti:

  • Laskutus tässä kuussa: Kokonaissumma niistä laskuista, joiden päivämäärä on tässä kuussa.
  • Ennustettu laskutus tässä kuussa: Yhteenlaskettu summa projektien ennustetusta laskutuksesta (ks. Paranneltu projektin ennustaminen).
  • Tuntien arvo tässä kuussa: Kaikkien tässä kuussa kirjattujen tuntien yhteenlaskettu arvo. Arvo määräytyy kirjatun projektin hinnaston perusteella. 
  • Laskutettavissa: Tällä hetkellä laskutettavissa olevien tuntikirjausten ja nimikkeiden arvo.
Was this article helpful?
0 out of 0 found this helpful
Have more questions? Submit a request

0 Comments

Powered by Zendesk