Poissaolot

Tunnit & kulut -osiosta lisäät poissaoloja haluamallesi päivälle. Poissaolot ovat aktiviteetteja ja ne näkyvät myös kalenterissa (Aikataulu).

Pääset lisäämään poissaolon valitsemalla kirjaustyypin Poissaolo Lisää tuntikirjauksia -painikkeen perässä olevasta nuolipainikkeesta avautuvasta valikosta. Anna kirjaukselle tarkemmat tiedot kuten kuvaava nimi ja poissaolotyyppi. Poissaolosta riippuen voit tehdä siitä kokopäivämerkinnän (esimerkiksi lomat) tai antaa sille aloitus- ja päättymisajan (esimerkiksi sairastuminen kesken päivän). Koko päivä -valintaa käytettäessä valittavissa on alkamis- ja päättymispäivä, joten esimerkiksi pitempien lomien kirjaaminen on helppoa.

Kun kirjaus on muokattavissa, voit muokata sen tietoja tai poistaa kirjauksen viemällä hiiren kirjauksen päälle, jolloin painikkeet tulevat näkyviin.

Poissaolon tyypistä riippuen kirjaus voi kasvattaa liukumasaldoa. Poissaolotyyppejä hallinnoidaan näkymästä Asetukset > Aktiviteettityypit. Kun Palkallinen vapaa -valinta on valittuna, poissaolo kasvattaa liukumaa (esim. Vuosiloma). Jos valinta ei ole valittuna, kirjaus ei kasvata liukumaa (esim. Liukumavapaa).