Office 365 kalenterisynkronoinnin käyttöönotto

Sisältö

Huomioi ennen käyttöönottoa

• Vaatii "Microsoft Exchange -kalenterisynkronointi" -lisäosan aktivoinnin, katso ohje lisäosan aktivointi
  • Katso kuinka synkronointi toimii ja mikä käynnistää synkronoinnin
  • Synkronointia ei voi aktivoida toiselle käyttäjälle
  • Jos käytössä on toinen synkronointi (esim. outlookin ja matkapuhelimen välillä), saattaa tämä aiheuttaa merkintöjen tuplaantumisen. Suosittelemme, että matkapuhelimessa oleva synkronointi laitetaan manuaaliseksi virheiden estämiseksi.
  • Synkronointi vaatii, että käytössä on microsoftin E-tyyppinen lisenssi.
  • Microsoft Bookingin käyttö ei ole tuettu tällä hetkellä

Käyttöönotossa ongelmia saattavat aiheuttaa:

• Tilit, joissa on käytössä useampi domain
  • Tilit, jotka on migroitu palvelimelta toiselle (esim. Microsoft Exchange 2007 > Office 365)

Mikäli saatte käyttöönoton yhteydessä virhettä, asiakaspalvelu voi tarkistaa virhelokilta tarkan virheilmoituksen, jonka jälkeen vianselvitystä tulee jatkaa sähköpostin palveluntarjoajan tai Microsoftin kanssa.

HUOM! Emme tarjoa tukea Office 365 -tuotteelle tai sen hallintaan.

Takaisin ylös

Office 365 asetukset

Synkronoinnin käyttöönottoa varten tarvitsette seuraavat tiedot Office 365:stä.

• Delegate käyttäjätunnus: Delegate-tunnus, jolle on annettu Office 365-palvelussa impersonate oikeudet. Delegate-käyttäjällä tulee olla Exchange-lisenssi.
  • Delegate salasana: Salasana, jolla delegate käyttäjä pääsee kirjautumaan Office 365 -palveluun.

Takaisin ylös

Delegate-käyttäjän luominen (Exchange Online - palvelupaketti 1)

Office 365 administrator käyttöoikeudet vaaditaan ao. toimenpiteiden tekemiseksi. HUOM! Esimerkkikuvat on otettu Exchange Online - Palvelupaketti 1 -näkymästä. Näkymät saattavat vaihdella palvelupaketista riippuen.

1. Kirjaudu administrator käyttöoikeuksilla Office 365 Admin centeriin.
  2. Valitse Add User/Lisää käyttäjä (HUOM! Tunnukselle tulee valita Exchange-lisenssi)
  3. Määritä käyttäjän tiedot
  4. Valitse palvelupaketti (Huom! Käyttäjälle ei tarvitse antaa järjestelmänvalvojan oikeuksia)
  5. Kun käyttäjä on luotu, kirjaudu sillä kertaalleen sisään, jotta tili aktivoituu
  6. Siirry  administrator käyttöoikeuksilla Admin center/Hallintakeskukset > Exchange
  7. Avaa Permissions/Oikeudet
  8. Lisää uusi järjestelmänvalvojarooli, anna sille haluamasi nimi, valitse rooli ApplicationImpersonation ja lisää luomasi delegate-tunnus sen jäseneksi
  9. Tallenna rooliryhmäimpersonate.jpg

Takaisin ylös

Asetukset Visma Severassa (pääkäyttäjä)

1. Kirjaudu Visma Severaan
  2. Valitse Rattaan kuva> Asetukset > Microsoft Exchange
  3. Anna tilin tiedot
    • Exchange versio: Office 365
    • Delegate-käyttäjätunnus: Delegate-käyttäjän sähköpostiosoite
    • Delegate-salasana: Delegate-käyttäjän salasana
  4. Valitse ne Aktiviteettityypit, jotka halutaan siirtää Severasta Office 365:en. Projektitehtäviä ei ole mahdollista synkronoida Severasta Office 365 kalenteriin.
  5. Office 365 kalenterista siirretään aina kaikki merkinnät, tätä ei voi rajata:
    • Office 365:en luodut henkilökohtaiset merkinnät kohdistetaan Severassa tyyppiin Henkilökohtainen mikäli aktiviteettityyppi on luotu asetuksiin (Rattaan kuva> Asetukset > Aktiviteettityypit).
    • Muut merkinnät kohdistetaan Visma Severaan määritetylle oletusaktiviteettityypille
  6. Tallenna

Kun asetukset on onnistuneesti tallennettu, käyttäjät voivat kytkeä synkronoinnin käyttöön Henkilötietojen kautta. Synkronointia ei voi aktivoida toiselle käyttäjälle.

Takaisin ylös

Käyttäjäasetukset Visma Severassa

Käyttäjä pääsee ottamaan synkronoinnin käyttöön itselleen omasta profiilista kalenterisynkronointi-kohdasta. Huom! Kalenterisynkronointia ei ole mahdollista ottaa käyttön toiselle henkilölle.

1. Klikkaa oikeasta yläkulmasta omaa nimeä ja valitse Oma Profiili > Kalenterisynkronointi
  2. Valitse liukukytkimellä kalenterisynkronointi käyttöön ja varmista että käyttäjätunnus vastaa sähköpostin sähköpostiosoitettasi

Kun synkronointi on otettu onnistuneesti käyttöön, Severa ja Office 365 kalenterit synkronoidaan keskenään.

Takaisin ylös

Käyttöönoton virhetilanteet

Mikäli saatte käyttöönoton yhteydessä virheitä, asiakaspalvelu voi tarkistaa virhelokilta tarkan virheilmoituksen, jonka jälkeen vianselvitystä tulee jatkaa sähköpostin palveluntarjoajan tai Microsoftin kanssa.