Pääset lisäämään uuden aktiviteetin ylävalikon Lisää (+) > Aktiviteetti kautta. Oletuksena aktiviteetin ryhmä on kalenterimerkintä, mutta voit muuttaa sen haluamaksesi luontinäkymän oikean ylänurkan Aktiviteetin ryhmä -valikosta. Myös oletusaktiviteettia pystyy vaihtamaan Asetuset > Aktiviteettityypit -näkymästä. Huomaathan, että aktiviteetin tallennuksen jälkeen et voi muuttaa sitä. Valittu ryhmä vaikuttaa siihen, mitä kenttiä näytetään ja osa näistä kentistä on esitäytetty.

Aktiviteetin voi myös lisätä toistuvana ja toistuvuusvälit on valittavissa päivien, viikkojen, kuukausien tai vuosien perusteella. Toistuvuusvalinnasta riippuen tarkentavat lisäasetukset vaihtelevat. Toistuvan aktiviteetin päättymisen voi määrittää päivämäärän tai toistokertojen perusteella. Toistuvuuden voi myös asettaa jatkumaan ilman päättymispäivää.

Anna aktiviteetille haluamasi tiedot. Jos aktiviteetin valmistuminen ei vaadi toimenpiteitä, voit kuitata sen suoraan valmiiksi valitsemalla Merkitse valmiiksi valintaruudun ja Lisää. Muussa tapauksessa valitse suoraan Lisää.

Aktiviteetteja on mahdollista lisätä myös Severan eri osioissa. Esimerkiksi projektin Kollaboraatio-välilehdellä voit lisätä projektitehtäviä suoraan kyseiselle projektille.