Onko sinulla töitä, joissa työn tilaaja ei ole laskun maksaja? Tai töitä, joita tarvitsee laskuttaa useammalta asiakkaalta? Laskutus onnistuu Severassa myös näissä tapauksissa.

Laskutustiedot

Työn Laskutustiedot-osiossa voit hakea valmiina olevia asiakkaita tai lisätä uuden laskutusasiakkaan klikkaamalla "Lisää uusi" -painiketta. Kun olet valinnut/lisännyt asiakkaan, voit vaihtaa tämän oletuslaskutusasiakkaaksi.

Lasku luodaan Laskutustiedot-osiossa valitulle oletuslaskutusasiakkaalle, jos lasku luodaan

• työn Yhteenveto-osion ”Laskutettavissa”-linkin kautta
  • työn Laskutus ja liikevaihto -osion "Uusi lasku" –painikkeen kautta
  • Ylävalikon Uusi > Lasku kautta

Myös laskulla on mahdollista vaihtaa asiakasta. Kun asiakas muutetaan laskulla, osoitetiedot, asiakkaan yhteyshenkilö, y-tunnus sekä maksuehtotiedot muuttuvat sen mukaisesti.

Jos työlle määritetty asiakas ja laskutusasiakas eivät ole samoja, ”Uusi lasku” -valikon ”Asiakas”-kentässä näytetään ensin asiakas, jolle työ on tehty. Oletuslaskutusasiakas näytetään sulkujen sisällä kuten alla olevassa kuvassa:

Kun useampia töitä yhdistetään yhdelle laskulle, luodaan lasku työlle määritetylle asiakkaalle.

Raportointi

Laskut ja laskurivit -raporteilla on saatavilla tieto työn asiakkaasta sekä laskutusasiakkaasta omana kenttänään. Hakuja voi myös rajata näiden avulla.