Här hittar du information hur du kan arbeta med Visma Severas startsidor. Inledningen beskriver startsidor och längre ner på sidan finns information om hur du redigerar och delar en startsida.

Tänk på följande innan du påbörjar arbete med Startsidor:

  • Startsidor kan delas baserat på behörighetsprofiler.
  • Möjligheten att dela startsidor styrs av behörighetsrofiler.
  • Informationen som visas justeras efter användarens rättigheter.

Beskrivning

_versikt.PNG

Startsidorna visas som första sida när man loggar in i Visma Severa. Sidorna visas också när man tryckt på Visma loggan i den översta menyn samt när man trycker på Hem som visas vid rubriknamn.

Via startsidorna kan ni få snabb åtkomst till verktyg, information och rapporter. När man klickar på ett rapportnamn öppnas hela rapporten för att enklare kunna analysera informationen göra en export eller utskrift.

Startsidorna sorteras automatiskt i alfabetisk ordning. Vill man ändra ordningen kan man t.ex. döpa sidorna till 1. Startsida, 2. Startsida, för att styra sorteringen.

Flera startsidor

Att använda fler Startsidor tillåter dig att snabbt hitta informationen du behöver när du behöver den. Du kan enkelt skapa startsidor med olika syften, så att ni kan ha startsidor anpassat för sälj med aktiva kunder, kontakter, aktiviteter eller en startsida för enkel redigering av arbetstid med formulär för arbetstidsregistrering, stoppur samt rapporter med summerad arbetstid.

Som standard visas en startsida baserad på din behörighetsprofil. För att redigera Startsidor kan man direkt från en startsida trycka på Redigera. Här ifrån kan man skapa egna Startsidor genom att trycka på + tecknet. Vill man redigera delade startsidor, eller inställningar för delning, trycker man på Verktyg - Dela.

Flera startsidor visas som olika flikar och du klickar på namnet för att komma till den sidan.

Skapa och redigera startsidor

redigera.PNG

För att redigera startsidor kan man enkelt trycka på Redigera bredvid texten Startsida. Välj därefter vilken flik du vill redigera och du redigerar genom att trycka på editgears.png-knappen.Önskar du skapa en ny trycker du på dashboard_add_tab.png-tecknet lägst till höger bland flikarna. Sidor som skapas denna väg är privata och kan inte delas med andra.

Startsidorna är uppyggda av olika sektioner som går att fylla med innehåll,både grafiska och vanliga rapporter samt funktioner som gör det möjligt att ange t.ex. arbetstid. Sektionerna är som standard halva sidor, men om man trycker på dashboard_expand_element.png-knappen blir sektionen full bredd. Det går därefter att återställa till halv sida genom att trycka på samma knapp.

För att fylla en sektion med innehåll tryck på editgears.png-knappen. Tillgängliga rapporter och funktioner visas och du väljer genom att klicka på vald rapport eller funktion.

Om du vill radera information, eller en hel startsida, använder ni delete_icon.png-knappen.

När du redigerat klart trycker du på Avsluta redigering och startsidan sparas automatiskt.

För att skapa delade startsidor kan ni från startsidan direkt trycka på Dela eller gå in under Verktyg - Dela och trycka på knappen Startsidor. En ny startsida skapas i denna ny på samma sätt som beskrivet ovan.

Dela startsidor

För delning av startsidor trycker ni antingen direkt från en startsida på knappen Dela, eller så går ni in under Verktyg - Dela och trycker på knappen Startsidor.

Skapa och redigera startisdan som ni önskar dela den. Därefter går ni längst ner på sidan och markerar till vilka behörighetsprofiler som ska ha åtkomst till startsidan.

 dela.PNG

 Oliko tästä vastauksesta apua? Kyllä Ei

Send feedback
Pahoittelut, että emme voineet auttaa. Anna palautetta, jotta voimme parantaa tätä artikkelia.