Tänk på

 • Att möjligheten att uppdatera och radera kunder styrs av behörighetsnivåer

Mer detaljerad information om informationen för varje avdelning, kunduppgifter, kontaktuppgifter samt kundgrupperingar finns här.

Hitta kundkortet

Du kan hitta kunder genom något av alternativen nedan:

 1. Använda sökfältet för att hitta kunden
  sok_efter_kund.PNG

  För att snabbt hitta en kund i systemet kan man enkelt skriva in kundens namn i sökfältet, kunder med matchande namn visas sen automatiskt under Kunder i denna lista. Klicka på kunden för att snabbt ta dig till kundkortet
 2. Via kundnamnet
  När du är inne i systemet visas kundnamn i olika rapporter, projekt- och fakturavyer. Det går i regel alltid att klicka på ett kundnamn för att visa kundkortet. Det går dessutom att gå in under Bläddra - Aktiva kunder för att få en lista med kunderoch där helt enkelt klicka på kundnamnet.

Redigera kunduppgifter

redigera_kund.PNG

Överst under kundens namn kan man redigera Kundklassificering, som är en skala från 1 - 5, eller oanvänd om ingen information är ifylld.

I huvudrubruken Kunduppgifter finns möjlighet att Radera samt Inaktivera eller Aktivera en kund. En kund som har projekt kopplat till sig kan inte raderas, utan endast Inaktiveras. Inaktiverade kunder syns inte som standard i våra rapporter över kunder. Inaktiveras en kund måste också kundens projekt inaktiveras.

För att redigera kunduppgifter trycker man på redigera.png-knappen som finns i rubrikraden avdelningen. Du kan sen redigera uppgifterna och när du är klar trycker du på Spara knappen för att uppdatera dina ändringar.

kontaktuppgifter.PNG

För att lägga till nya kontaktpersoner eller adresser till kunden använder man knapparna Ny kontakt eller Ny adress i rubrikraden. Då öppnas ett fönster där informationen kan fyllas i. Om man önskar redigera en adress eller kontakt klickar man på ikonen till vänster om namnet eller adressen. Då visas samma fönster som när man skapar en ny kund, men med möjligheten att redigera befintlig information:

redigera_kontakt.PNG

För att spara informationen trycker man på Spara, det är också här man väljer om man vill radera kontakten genom att trycka på Radera.

Projekt, Fakturor & Aktiviteter

projekt_fakturor_aktiviteter.PNG

Direkt från kundkortet finns information om kundens projekt, både pågående och avslutade, kundens fakturor med tillhörande status samt alla aktiviteter som tillhör kunden (kräver aktivitetshanterare).

 • Projekt
  Projektets namn, nummer, om det är öppet/stängt (aktivt eller inaktivt), försäljningsstatus, ägare, förväntat värde samt arbetade och uppskattade timmar visas i översikten.
  För att skapa ett nytt projekt för kunden trycker man på knappen Nytt projekt, då skapas ett projekt med kunduppgifter redan ifyllda.
  Genom att hålla musen över actionmenu.png-symbolen för projektet visas en snabbmeny där man enkelt kan komma åt eller uppdatera uppgifter för projektet:

  snabb_meny.PNG

  I denna meny kan man enkelt skapa en ny aktivitet, fas samt faktura för projektet eller redigera säljstatus samt visa aktivitetshistoria.
 • Fakturor
  I denna vy visas alla kundens fakturor med fakturanummer, projekt kopplat till fakturan, datum, belopp, förfallodatum samt status.
 • Aktiviteter (Kräver aktivitetshanterare)
  Här ser man alla aktiviteter kopplat till kunden. Aktiviteter kan både tillhöra projekt samt vara kopplade till kunden utan projekt. Därför är aktiviteter lämpligt att använda för CRM-hantering.
  Aktiviteter kan i denna vy filtreras genom att bocka för Ofullständig för att se ej genomförda aktiviteter, samt Mina egna för att endast se dina aktiviteter med kunden.
  För att skapa en ny aktivitet kan mna här ifrån välja Ny aktivitet i rubrikraden.


Oliko tästä vastauksesta apua? Kyllä Ei

Send feedback
Pahoittelut, että emme voineet auttaa. Anna palautetta, jotta voimme parantaa tätä artikkelia.