Denna artikel går igenom vilka fält som överförs mellan Visma Severa och Visma Administration.

Den är uppdaterad och gäller för version 1.6.0 av vår integration.

För information om hur du använder integrationen klicka här.

Kundöverföring

Fält/UppgiftInformation
KundnummerMåste vara numeriska för att kunna importeras till Visma Severa
KundnamnVarje kundnamn måste vara unikt för att kunna importeras till Visma Severa
MomsregistreringsnummerMåste vara formaterat som ett svenska momsnummer.
VAT-nummerOm kunden är markerad som momsfri i Severa eller export i Administration, används VAT-nummer istället för Momsregistreringsnummer
Export/MomsfriOm en kund är markerad som Momsfri i Severa markeras den som Export-kund i Visma Administration. Omvänd logik gäller.
Valuta
SpråkSpråkmappning i integrationsinställningar behöver göras.
Anteckningar
BetalningsvillkorBetalningsvillkorsmappning behöver göras i integrationsinställningar.
E-post
Telefon Från huvudkontorets adress
Fax Från huvudkontorets adress
AdressGatuadress, postort, postkod och land för huvudkontorsadressen överförs.
Övriga adresser överförs inte till Visma Administration

Kontaktöverföring

Kontaktöverföring sker i samband med kundöverföring

Fält/UppgiftInformation
NamnFörnamn och efternamn från Visma Severa
AdressGatuadress, postort, postkod och land
Telefon
Beskrivning/Anteckningar
Företagsnamn/Kundnummer

Projektöverföring

Fält/UppgiftInformation
Kundnamn
Kundnummer
Projektnamn
Projektnummer
Startdatum
SlutdatumKrävs för att projektet ska kunna föras över till Visma Administration
Avslutat
Avslutat datumDatum då projektet stängdes

Projektinformation Visma Severa:

Projektöversikt Visma Administration

Projektöversikt Visma Severa efter att projektet är stängt:

Visma Administration projektöversikt efter att projeket är stängt:

Fakturaöverföring

Informationen om vilka fakturauppgifter som överförs är uppdelat i två delar, en för fakturansuppgifter och en för dess poster.

Fakturauppgifter

Fält/UppgiftInformation
Kundnummer
Kundnamn
Momsregistreringsnummer
AdressinformationAdress, postort, postnummer, land.
Överförs även till alternativ leveransadress i Visma Administration
ValutakursValutakursen överförs från Visma Severa
Valuta
SpråkMåste ställas in i integrationens inställningar för språkmappning.
Datum
Förfallodatum
FakturanoteringÖverförs från Visma Severas fakturainformation ovanför fakturaposter
FakturanummerEndast om fakturan har ett nummer från Visma Severa, annars finns möjligheten att skicka Visma Administrations fakturanummer till Visma Severa efter överföring.
Vår referensMåste anges i Vår referens textfält i Visma Severa
Er referensMåste anger i Er referens textfält i Visma Severa
BetalningsvillkorMåste ställas in i integrationens inställningar för betalningsvillkorsmappning, där antalet dagar från Visma Severa motsvarar koden för betalningsvillkoret i Visma Administration.
BeställningsnummerÖverförs till Ert ordernr i Visma Administration
KreditfakturaNär kreditfaktura överförs även information om vilken faktura den krediterar.
ProjektOm man har inställning att överföra projekt aktiverad överförs projektnummer.

Fakturaöversikt Visma Severa:

Fakturainställningar Visma Severa

Visma Administration fakturaöversikt

Visma Administration kunduppgifter:

Fakturarader

Fält/UppgiftInformation
ArtikelnummerVilken artikel som ska användas för fakturaposten. Kräver att produkter, arbetstimmar och reseersättningar har en kod definierat motsvarande artikelnummer. Om ingen kod finns angivet i Visma Sever används standardkoden som är angedd i integrationens inställningar.
ArtikeltextTexten från Visma Severa överförs som benämning för posten, maximalt 60 tecken är tillåtet i Visma Administration. Är texten längre från Visma Severa "klipps" texten efter 60 tecken och fortsätter på nästa rad.
AntalÖverförs till Visma Administrations Levererat antal
EnhetFör att enheten ska överföras från Visma Severa krävs att enhetsmappning är gjort i integrationsinställningarna, annars används produktens enhet.
Resultatenhet*Vilken resultatenhet posten tillhör. Allt som rapporterats in via tidrapporteringen i Visma Severa knyts till användarens resultatenhet. Allt som matas in i ett projekt knyts till projektets resultatenhet.
EnhetsprisEnhetspris för fakturaposten.
ProjektOm man har inställning att överföra projekt aktiverad överförs projektnummer.

*Resultatenhet heter i Visma Severa Kostnadsställe (Verktyg > Inställningar > Kostnadsställen). Kostnadsställen anges på avdelningsnivå (Verktyg > Inställningar > Avdelningar).

Visma Severa fakturaposter:

Visma Administration fakturaposter:

Leverantörsfakturaöverföring

Fält/UppgiftInformation
Projekt
Fakturadatum
InfoTexten i Info fältet från Visma Administration kombineras med leverantörsfakturans nummer och blir produktens namn i Visma Severa.
Debet kr /KostnadBeloppet blir kostnaden för produkten i Visma Severa.
PrisI inställningarna för integrationen anges om priset ska vara detsamma som kostnaden eller om priset ska bli 0kr, och då bli ej fakturerbart i Severa.

Artikelöverföring

Det som kan hämtas från Visma Severa som artiklar är produkter, arbetstyper och reseersättningstyper.

Fält/UppgiftInformation
Artikelnr/Kod
Benämning/Namn
EnhetFör att enhet ska överföras krävs att enhetsmappning är uppsatt i integrationens inställningar.