Denna artikel går igenom vilka fält som överförs mellan Visma Severa och Visma Administration.

Den är uppdaterad och gäller för version 1.6.0 av vår integration.

För information om hur du använder integrationen klicka här.

Kundöverföring

Fält/Uppgift Information
Kundnummer Måste vara numeriska för att kunna importeras till Visma Severa
Kundnamn Varje kundnamn måste vara unikt för att kunna importeras till Visma Severa
Momsregistreringsnummer Måste vara formaterat som ett svenska momsnummer.
VAT-nummer Om kunden är markerad som momsfri i Severa eller export i Administration, används VAT-nummer istället för Momsregistreringsnummer
Export/Momsfri Om en kund är markerad som Momsfri i Severa markeras den som Export-kund i Visma Administration. Omvänd logik gäller.
Valuta
Språk Språkmappning i integrationsinställningar behöver göras.
Anteckningar
Betalningsvillkor Betalningsvillkorsmappning behöver göras i integrationsinställningar.
E-post
Telefon  Från huvudkontorets adress
Fax  Från huvudkontorets adress
Adress Gatuadress, postort, postkod och land för huvudkontorsadressen överförs.
Övriga adresser överförs inte till Visma Administration

Kundkort Visma Severa:

Visma Administration Grunduppgifter:

Visma Administration Fler uppgifter:

Kontaktöverföring

Kontaktöverföring sker i samband med kundöverföring

Fält/Uppgift Information
Namn Förnamn och efternamn från Visma Severa
Adress Gatuadress, postort, postkod och land
Telefon
Beskrivning/Anteckningar
Företagsnamn/Kundnummer

Visma Severa kontaktkort

Visma Administration kontaktkort

Projektöverföring

Fält/Uppgift Information
Kundnamn
Kundnummer
Projektnamn
Projektnummer
Startdatum
Slutdatum Krävs för att projektet ska kunna föras över till Visma Administration
Avslutat
Avslutat datum Datum då projektet stängdes

Projektinformation Visma Severa:

Projektöversikt Visma Administration

Projektöversikt Visma Severa efter att projektet är stängt:

Visma Administration projektöversikt efter att projeket är stängt:

Fakturaöverföring

Informationen om vilka fakturauppgifter som överförs är uppdelat i två delar, en för fakturansuppgifter och en för dess poster.

Fakturauppgifter

Fält/Uppgift Information
Kundnummer
Kundnamn
Momsregistreringsnummer
Adressinformation Adress, postort, postnummer, land.
Överförs även till alternativ leveransadress i Visma Administration
Valutakurs Valutakursen överförs från Visma Severa
Valuta
Språk Måste ställas in i integrationens inställningar för språkmappning.
Datum
Förfallodatum
Fakturanotering Överförs från Visma Severas fakturainformation ovanför fakturaposter
Fakturanummer Endast om fakturan har ett nummer från Visma Severa, annars finns möjligheten att skicka Visma Administrations fakturanummer till Visma Severa efter överföring.
Vår referens Måste anges i Vår referens textfält i Visma Severa
Er referens Måste anger i Er referens textfält i Visma Severa
Betalningsvillkor Måste ställas in i integrationens inställningar för betalningsvillkorsmappning, där antalet dagar från Visma Severa motsvarar koden för betalningsvillkoret i Visma Administration.
Beställningsnummer Överförs till Ert ordernr i Visma Administration
Kreditfaktura När kreditfaktura överförs även information om vilken faktura den krediterar.
Projekt Om man har inställning att överföra projekt aktiverad överförs projektnummer.

Fakturaöversikt Visma Severa:

Fakturainställningar Visma Severa

Visma Administration fakturaöversikt

Visma Administration kunduppgifter:

Fakturarader

Fält/Uppgift Information
Artikelnummer Vilken artikel som ska användas för fakturaposten. Kräver att produkter, arbetstimmar och reseersättningar har en kod definierat motsvarande artikelnummer. Om ingen kod finns angivet i Visma Sever används standardkoden som är angedd i integrationens inställningar.
Artikeltext Texten från Visma Severa överförs som benämning för posten, maximalt 60 tecken är tillåtet i Visma Administration. Är texten längre från Visma Severa "klipps" texten efter 60 tecken och fortsätter på nästa rad.
Antal Överförs till Visma Administrations Levererat antal
Enhet För att enheten ska överföras från Visma Severa krävs att enhetsmappning är gjort i integrationsinställningarna, annars används produktens enhet.
Resultatenhet* Vilken resultatenhet posten tillhör. Allt som rapporterats in via tidrapporteringen i Visma Severa knyts till användarens resultatenhet. Allt som matas in i ett projekt knyts till projektets resultatenhet.
Enhetspris Enhetspris för fakturaposten.
Projekt Om man har inställning att överföra projekt aktiverad överförs projektnummer.

*Resultatenhet heter i Visma Severa Kostnadsställe (Verktyg > Inställningar > Kostnadsställen). Kostnadsställen anges på avdelningsnivå (Verktyg > Inställningar > Avdelningar).

Visma Severa fakturaposter:

Visma Administration fakturaposter:

Leverantörsfakturaöverföring

Fält/Uppgift Information
Projekt
Fakturadatum
Info Texten i Info fältet från Visma Administration kombineras med leverantörsfakturans nummer och blir produktens namn i Visma Severa.
Debet kr /Kostnad Beloppet blir kostnaden för produkten i Visma Severa.
Pris I inställningarna för integrationen anges om priset ska vara detsamma som kostnaden eller om priset ska bli 0kr, och då bli ej fakturerbart i Severa.

Visma Administration leverantörsfaktura:

Visma Severa produkt:

Artikelöverföring

Det som kan hämtas från Visma Severa som artiklar är produkter, arbetstyper och reseersättningstyper.

Fält/Uppgift Information
Artikelnr/Kod
Benämning/Namn
Enhet För att enhet ska överföras krävs att enhetsmappning är uppsatt i integrationens inställningar.

Visma Severa produkt:

Visma Administration artikel: