Visma Severan tuotepäivitys tehdään maanantai-aamuna 24.11.2014.

Maailman käytettävyyspäivää vietettiin 13.11. ja me keskityimme viikon ajan käytettävyyteen liittyviin parannuksiin. Teimme monia pieniä parannuksia, jotka tekevät Severan käytöstä entistä helpompaa ja joita käyttäjämme ovat toivoneet. Toivomme, että säästätte aikaa näiden parannusten ansiosta ja että ne helpottavat Severan käyttöä joka päivä. Kuulemme mielellämme palautetta näistä uudistuksista, joten käy antamassa palautetta tämän artikkelin
lopussa.

Kohokohdat

• Kun lisäät työlle tuotteen, voit suoraan valita milloin tuote on laskutettavissa
  • Jos olet vahingossa sulkemassa tuntikirjaussivua ja olet lisännyt tuntikirjauksen ilman tallentamista, saat siitä
    varoituksen eivätkä tekemäsi tuntikirjaukset katoa.
  • Laskun tilan muuttamista varten on lisätty selkeämpi tallennuspainike. Painike on harmaana silloin, kun et ole vaihtanut laskun tilaa.

Katso video uudistuksistamme

Videossa käydään läpi osa parannuksista joita olemme nyt tehneet. Kesto 10:18min.

Päivityksen tarkempi sisältö

Aktiviteettien hallinta (lisäosa)

• Kun muokkaat aktiviteettia, tallennuksen jälkeen avautuu sama sivu, jolla olit ennen muokkausta
  • Jokainen käyttäjä voi itse valita kalenterissa näytettävän ajanjakson helposti kalenterin alapuolelta.
  • Kun luot aktiviteetista tuntikirjauksen, merkitään se samalla valmiiksi. Toistuvien aktiviteettien kohdalla näin ei automaattisesti tehdä.
  • Omat aktiviteetit -osiossa näytetään 90 päivän aktiviteettien tiedot. Tämä nopeuttaa Severan toimintaa.

Raportointi

• Kun lisäät työpöydälle raporttia, erotat omat raportit ja jaetut raportit selkeästi eri väreistä.
  • Useilla raporteilla vasemmassa laidassa oleva valikko on suurempi ja myös sen sijoittelua on parannettu.
  • Jaetuista raporteista näytetään nyt kuka raportin on jakanut, löydät tämän tiedon raportin alalaidasta
  • Kun luot uuden raportin, raportit on ryhmitelty aihealueittain ja ne ovat aakkosjärjestyksessä. Tämä nopeuttaa raporttien löytymistä.
  • Taloustietojen aikajana -raportilta saat avattua 15 riviä tietoa.klikkaamalla palkkeja.
  • Vaiheet -raportilla voidaan hakea työn kuluja ja sitä voidaan käyttää hakukriteerinä.
  • Yhteyshenkilöt -raportilla voidaan käyttää hakuehtona asiakkaan tilaa, sama tieto voidaan hakea myös raportille.

Työt

• Kun luot uuden työn asiakkaalle ja käytät toista työtä pohjana, näytetään asiakkaan nimi myös tässä kentässä.
  • Laskutusennusteiden syöttöä varten näytetään automaattisesti seuraavat kuusi kuukautta Laskutus ja liikevaihto -osiossa.
  • Työn avainsanat näytetään suoraan työn yhteenveto osiossa ilman erillistä Muokkaa-painikkeen klikkausta.

Asiakkaat

• Aikaisemmin poistettujen kontaktien aktivoiminen on helpompaa asiakaskortilta löytyvän painikkeen "Näytä käytöstä poistetut yhteyshenkilöt".
  • Kontakti- ja osoite-kuvakkeita on muokattu. Näin käyttäjä näkee heti, mistä kontaktin muokkaus onnistuu.

Tuntikirjaukset

• Työn Aktiviteetit & vaiheet -osioon on lisätty kuvake, josta käyttäjä voi suoraan siirtyä tuntikirjaussivulle tekemään tuntikirjauksen kyseiselle vaiheelle. Tällöin ei tarvitse uudelleen valita asiakasta/työtä tuntikirjaussivulla.
  • Tuntikirjaussivun kaaviokuva näyttää kymmenen työtä, jolle on kirjattu eniten tunteja kyseisenä kuukautena.

Muut parannukset

• Vihreät ja punaiset ilmoitukset on siirretty sivun alalaidasta ylälaitaan, jotta ne ovat helpommin havaittavissa.
  • Sivun ylälaidassa näkyvät ikonit, joita ei voi käyttää, on piilotettu.
  • Kun luot uuden tarjouksen, Asiakas-kenttä on heti aktiivinen ja voit alkaa suoraan kirjoittamaan asiakkaan nimeä. (Tarjous-lisäosa)
  • Asetukset-sivun linkit on nyt järjestetty aakkosjärjestykseen, myös turhat välit on poistettu sivulta
  • Tuotteen koodi näkyy myös suoraan Asetukset --> Tuotteet-sivulla, eikä tuotetta tarvitse muokata nähdäkseen koodin.
  • Työlajille ei ole enää pakko syöttää koodia asetuksissa.
  • Lisäksi olemme parantaneet kielikäännöksiä useille eri sivuille.