tiedote-2015-april-release-web-se.jpg

Nästa uppdatering av Visma Severa är planerad att genomföras april 2015.

Höjdpunkter

Förra våren genomförde vi en kundundersökning där vi frågade vilka funktioner som behöver förbättras för att ni snabbare och enklare ska kunna ange och rapportera in arbetstid i Visma Severa. Hela nitton kunder från Sverige och Finland deltog i intervjuer och berättade om hur de använde Visma Severa i deras dagliga arbete. Tack till er, samt alla andra som hela tiden kommer med nya idéer om hur vi ska förbättra och utveckla produkten!

Favoritprojekt

I den feedback vi fick var möjligheten att välja favoritprojekt som alltid ska visas högst upp i listan över projekt mest efterfrågad. Den funktionen introducerar vi nu så att det ska gå snabbare och enklare att hitta de projekt som ni arbetar mest med. Klicka bara på stjärnan till höger om projektet eller fasen för att spara som favorit eller ta bort. Dessutom har vi snyggat till listan och gjort den tydligare. 

arbetstimmar.PNG

Tips! Ange arbetstimmar snabbare med hjälp av tangentbordet

keyboard.pngVisste du att du kan skriva in namnet på en kund, projekt eller fas i listan över projekt istället för att scrolla upp och ner? Och att du kan välja projekt och fas helt med hjälp av tangentbordet? Använd Upp och Ner pilarna på tangentbordet för att gå uppåt eller nedåt i listan. Om du vill gå in i faserna använder du Högertangenten, och vill du stänga så använder du vänstertangenten. När du är på rätt plats väljer du genom att trycka på Enter. 

caseswithkeyboard.png

arbetstyper.PNGFör att göra det enklare har vi också ändrat listorna för arbetstyp (med produkter och reseersättningar) samt övertid så att du även här kan skriva in namnet på t.ex. den arbetstyp du letar efter istället för att scrolla upp och ner. 

KPI på sidan för arbetstimmar

Det som också efterfrågades var möjligheten att välja vilken information som ska synas på sidan för arbetstimmar. En del vill dölja något värde som finns där idag och andra ville lägga till helt egna värden, KPI, på sidan.

Använd "Översikt för arbetstimmar" under Inställningar för att anpassa vilken information som ska visas. Ni som har tilläggstjänsten Avancerad rapportering kan också använda era egna KPI här.

KPI.PNG

Ändra datum

_ndra_datum.PNG

En funktion som saknades, och som skapade mycket arbete för er, var att det inte gick att flytta en tidsinmatning till ett nytt datum utan att man fick radera och lägga till inmatningen på nytt.

Via snabbmenyn till vänster om inmatningen kan man nu snabbt flytta en inmatning till ett annat datum.

Alla nyheter

Arbetstimmar

  • Markera projekt och faser som favoriter i projektlistan för tidsrapportering
  • Ny projektlista med stöd för att använda tangentbordet enklare
  • Snabbmeny för att kunna gå till kund, projekt, reseersättning och för att ändra datum på en inmatning
  • Möjlighet att anpassa vilken information som visas samt möjligheten att lägga in era egna KPI när ni använder Avancerad rapportering. Klicka här för att läsa mer.

MyVisma

  • Logga in till och öppna Visma Severa direkt från MyVisma-portalen, så slipper du ange flera lösenord när användaren finns i båda systemen. Klicka här för att läsa mer.

Rapporter

  • Förenklat sätt att redigera, lägga till och ta bort kolumner på flera rapporter: Kund, Projekt, Fas, Aktiviteter och Arbetstimslista
  • När du delar en rapport kan du direkt välja vilka profiler rapporten ska delas med. 
  • Uppdaterade grafiska rapporter

Fakturering

  • Möjlighet att ställa in om sidfot ska användas i fakturamallar. 


Oliko tästä vastauksesta apua? Kyllä Ei

Send feedback
Pahoittelut, että emme voineet auttaa. Anna palautetta, jotta voimme parantaa tätä artikkelia.